5 pravil za izbiro krznenega plašča

Vsebina članka:

  • Krzno, slog in barvanje
  • Toplota in moč
  • Pogoji nakupa
  • Video

izberite pravi krzneni plašč
Trikotno izberite plašč – naloga ni preprosta
Foto: Shutterstock

Pravila za izbiro krzna: krzno, slog in barvanje

Najbolj priljubljena že vrsto let je hrasta. Če vam je ljubše luksuzno krzno, bodite pozorni na izdelke, izdelane iz sable, ris, chinchilla in krtač. Ekonomske možnosti – krzneni plašči iz nutria, muskrat, mouton, raccoon, lupinarji.

Barve v modi kot klasika – srebro, črno, rjavo in kompleksno rjavo-bež, sivo modro itd. Na vrhuncu mode, večslojno barvanje. Bistvo tega barvnega učinka je, da je osnova kupa drugačna barva od nasvetov. Še en modni trend je barvanje krzna, ki je zasnovan pod leopardom, tigrom, snežnim leopardom.

Poleg obarvanja je krzno pogosto podvrženo odbijanju ali opekanju. Pri ščipanju se trde dolge dlake odstranijo in ostane samo mehki podlak. Rezanje krzna se običajno opravi za neke vrste tkanine tekstila – žamet, mohair. Lasersko rezanje je postalo razširjeno, zaradi česar je krzno videti kot krojače.

Kar se tiče sloga, oblikovalci ponujajo najbolj nenavadne odrezke v slogu “divje kože” – brez oblog in obdelanih robov. Ljubitelji manj ekstravagantnih stvari morajo biti pozorni na vedno preostali obrobni plašč “trapezij”.

Modni trend v zadnjih letih je skrajšanje krznenega plašča. Ne kupujte izdelka na tleh, najboljša dolžina je do kolena ali sredine stegna. V modi in zelo kratkih krznenih plaščih

Ne odreže se svojih položajev in kombiniranih krznenih plašil iz več vrst krzna. Mink se pogosto kombinira z lisico, sablo – s kasom. Poleg tega lahko katero koli krzno kombinira s semiša, velur ali saten. Kriketni krzneni plašči so tudi na zahtevo.

Toplota in moč

Da pravilno izberete krzno, bodite pozorni na toplotne lastnosti različnih krzna. Najtoplejše so lisica, mouton, sable, arktična lisica, chinchilla, nutria, astrakhan, mink. Najslabši od vseh toplih erminov in marmot. Če živite v deželi z vlažnim podnebjem, morate izbrati krzneni dlaki iz bobra, nutrije ali vidre.

Najbolj odporen proti obrabi so vidra, bobnar, sable, mačka, leopard, rakun, minka, astrakhan, marten. Najbolj kratkotrajni krzneni plašči so narejeni iz chinchilla, kunca, mola.

Pogoji nakupa

Švicarski plašč na trgu je vsekakor cenejši kot v trgovini. Vendar nihče ne zagotavlja kakovosti tržnega izdelka. Tudi če se vaša nova stvar ne razbije na šivih, slabo kakovost krzna lahko povzroči alergijo ali kožno bolezen. Zato kupite krzno samo v trgovini, kjer vam bo predstavljen certifikat o skladnosti, vključno z vsemi podatki o izdelku iz krzna.

Zaščitena stvar nujno vsebuje več nalepk in korporacijske oznake z informacijami o skrbi

Preverite kakovost krzna. Cenim izgled krzna, povlecite gor in dol – kup mora biti elastičen in elastičen. Če je kupček dolgočasen ali masten, se krči ali se zlomi – krzno je slabe kakovosti. Površino krznenega plašča utrjujte z vlažnim robčkom – kakovostna barva ne pušča sledi. Vonj dobro krzno bi moral biti prijeten. Če vas opozoril kemični vonj dlake, zavrnite nakup.

Preverite izdelek s krznom od znotraj. Kvalitiven krzneni plašč je treba zašiti, ne lepljen. Šobe dobrega izdelka so čvrste in praktično niso preizkušene. Napačna stran kože – koža mora biti mehka in nežna. Če je to trdno ali potresno, je bila tehnologija med proizvodnjo prekinjena.

In zadnja številka je cena. Stroški kakovostnega krzna ne morejo biti prenizki.

V naslednjem članku preberite, kako najti sliko s stylistom.

Zanimivo je tudi branje: krilo stare kavbojke.