Ако је кожа јакне веома груба

Садржај чланка:

  • Скините кожу на јакни
  • Одговарајући третман кожне јакне

Како да омекшате кожу на јакни?
Како да омекшате кожу на јакни?
Фото: Схуттерстоцк

Скините кожу на јакни

Да бисте омекшали природну кожну јакну, биће вам потребан вазелин и сува тканина која ће вам помоћи да навлажите материјал. Нанети малу количину нафтног желе на салвету и подмазати површину нагризане коже танким слојем производа. Јакна прекривена вазелином, оставите виси на рамовима целе ноћи, натопљена и хидратизована, а ујутру уклоните остатке вазелина чистим сувим салветом. Ово ће помоћи да омекшате грубу кожу производа, дају сјај и продужавају животни век производа.

Пљоснати бјеланчевине могу се такођер носити са грубом кожом. Пажљиво одвојите од румењака, викните неколико протеина, потапните сухом тканином и обришите погрешну страну кожне јакне. Сачекајте три до четири сата, а затим обришите обрађене просторе чистом влажном крпом.

На кожну јакну не рафинира се од уличне прљавштине, периодично га очистите хигијенским баби салвама који су засићени различитим уљима

Поред беланчевина и млечног уља, агруми су се показали као добри у омекшавању коже. Обришите грубу кожу кошуљом наранџе или лимуна, оставите одећу неколико сати, а затим поново обришите воћком (или скуежете сок) и уклоните преостали сок влажном крпом. Поновите овај поступак периодично све док не желите омекшавање коже.

Одговарајући третман кожне јакне

Стање коже производа је директно повезано са начином складиштења. Пошто прави кожа треба да дише, није пожељно да се кожна јакна усклади у затвореном орману или у полиетиленским врећицама када се преклопи. Увек носите јакну на држачу и чувајте га за продужено складиштење у ланени или памучној врећици. Ово ће утврдити даљи квалитет ваших омиљених ствари, укључујући степен очвршћавања коже изван сезоне хабања јакне.

Мреже од ружева или хране на кожној јакни могу се очистити влажном сунђером натопљеном у топлој води. Чишћење кожног производа код куће треба обавити сапуном или шампоном.

Пре наношења на раствор контаминације из воде и чишћења сапуна, проверите његов утицај на малу површину коже – тако ћете се осигурати од изненађења

Мрље од масти на кожи јакне могу се лако уклонити коришћењем кукурузног шкриљца. Нанесите га на мрље, оставите га десет до петнаест минута и пажљиво уклоните скроб.

Такође је занимљиво читати: смањити фармерке.