Eleganten in udoben: kako pravilno obleči turnejo

kako se obleči za turnejo
Kako se obleči za turnejo lepo in udobno
Foto: Getty

Kako se oblačiti za dolge izlete

Če vaš izlet vključuje pohodništvo v naravi, obisk zgodovinskih spomenikov ali potovanje z avtobusom, se povečajo zahteve za udobje oblačil. Kakšne odtenke je vredno razmisliti, da gremo v:

– Raziščite zanimivosti mesta naselja. Pod žarki južnega sonca je enostavno priti do kožnih opeklin. Zato ne nosite odprtih vrhov in kratkih kratkih hlač. Ravno nasprotno, je bolje, da zajema največje telo tankih oblačil naravnih tkanin. Primerno svetle barve tunika (ne bo vroče v njem, ker je svetle barve odbija sončne žarke) v kombinaciji s kratkimi hlačami ali kombinezon, izdelane iz tanke pletenine. Lahke udobne superge dopolnjujejo sliko.

– Potovanje z avtomobilom. Poleti se lahko oblačite tako, kot peš po sprehodu po mestu. Ampak, razmišljam o tem, kako se obleči za turnejo v avtobusu ali skoki, je treba dati prednost hlačam iz netkanih tkanin.

“Osvojite gore.” Če to ni planinska tura, ampak preprosto sprehod po gorskih poteh, lahko greš k njej v kratkih kavbojkah in kockasti majici. Pri dviganju se temperatura zraka pade, zgrabi fleksibilni jopič ali skakalec.

– Vožnja na čolnu, jahto, čoln. Vodni promet narekuje pogoje. Potrebovali boste vetrobransko steklo in neuporabni blusoni, šali ali zavite krila so prepovedani, tako da ne izgledate kot jadrnica sami. Čevlji so prednostni na mehkih podplatih in brez pete, da ne pokvari pokrova krova.

Kot pripomoček za potovanje lahko vzamete čudovite in udobne nahrbtnike, sončna očala, baseball cap ali bandana. Ne pozabite na zaščito pred soncem.

Kako se obleči za ogled samostana ali muzeja

Tudi iskanje duhovnih ali kulturnih vtisov je vredno razmišljati o pravih oblačilih. V muzeju ali umetniški galeriji je zaželeno nositi krilo ali hlače v slogu čustvovanja mirnih tonov, elegantnih in ne omejevalnih gibov. Vrhunski – udoben pleten top in lakonski jopič.

Kot je za obisk cerkve in samostane različnih ver, ne smemo pozabiti, da so mnogi od njih ne dovolite, ženske hlače, kratka krila in brez pokrivala. V priljubljenih turističnih območjih lahko taka dama dati na vhodu v tempelj neke vrste krilo-predpasnik. Toda take storitve niso povsod. To je vredno razmisliti o primernem krilo pod kolenom, in predhodno šal. Prav tako je dobro, da nosijo v kampu vreči dva para ali širok šal. Pomagali bodo, če se bo izlet v samostan zgodil spontano.

Pri potovanju v tujini se držite lokalnih kulturnih navad. Ne nosite oblačil ali maskirnih oblačil, se sončite na plaži. Skromnost in eleganca pomagata preprečiti neprijetne situacije.