Gremo: kako izbrati okvir za očala glede na obliko obraza

Ultra-trendovsko “mačje oko” ne gre daleč vsem, okrog tisheydy ─ še bolj. Povemo vam, kako se ne ujamite in izberite okvir za sončenje ali korekcijska očala, ki je idealna za vašo vrsto obraza.

Obstaja sedem vrst obraznih oblik. Razložimo, kaj se med seboj razlikujejo in za katere “okvirje” so najbolj primerni. Samo vprašajte to vprašanje odgovorno (in blizu ogledala) in pozabite na problem izbire brezhibnega okvira za vedno. Naša priporočila so primerna za zaščito proti soncu in korekcijska očala.  

Okrogla obraza

Jackie Chan
Jacqueline Kennedy

Ta tip osebe se odlikuje po širokem čelu, “nenaselnem” bradi in obrazu. Dolžina in širina ovalne ploskve sta sorazmerna, kot da bi bil krog držan s kompasom. Ponavadi lastniki te vrste osebe sanjajo malo podabavit okrogelost in prinese več geometrije v obraz. Da bi dosegli “kotni” učinek, bodo kozarci brez ukrivljenih elementov pomagali: pravokotni okvirji ali legendarni Wijfarers bodo naredili. Pomembno je, da očala niso kvadratna – širša širina kot dolžina (v nasprotnem primeru boste dosegli enak učinek, kot če bi obdržali okrogle “lenone” – še bolj poudarjate svoje lice in brado). Tudi nadrejene točke prav tako niso vaša izbira: zapirali bodo večino obraza in ustvarili napačno geometrijo.

Primerno za: pravokotne in trapezne, “mačje oko”, letalci, vufarer. 

Ni primerno: okrogli in preveliki okvirji. 

Square Face

Johnny Depp
Olivia Wilde

Lastniki kotnih značilnosti morajo biti pozorni na modele, ki bodo vizualno zmehčali ostre ličnice, zelo vidno linijo brade in široko čelo. Te možnosti vključujejo okrogle in ovalne okvire, kot tudi “mačje oko” – vizualno okrog črte. V tem primeru je prikazana tudi prekomerna uporaba modela. Ne oklevajte, da izberete najbolj nenavaden od njih, kot je pentagon ali aplikacije, ki presegajo okvire okvira ─ ​​vsa geometrija bo koristila le.

Primerno za: “Mačje oko”, okroglo, ovalno. 

Ni primerno: kvadratni in pravokotni. 

Ovalni obraz

Justin Timberlake
Princesa Diana

Zelo ste srečni: ta tip odlikuje ravnovesje med oblikami in sorazmerji – ni zelo široko čelo, visoko plemenita linija ličnic, ozka brada in, zahvaljujoč vsem navedenim, odprt videz. Takšna oseba bo primerna za skoraj vsako obliko, toda na širini okvirja, ko jo izberete, bo potrebno pozoren: sedeti mora kot poliv, v nasprotnem primeru se očala neprestano spuščajo. Zaokrožena očala bodo dodala ženskost in mehkobo, kotne možnosti – brutalnost in togost. Vsekakor bo vse dopolnilo ovalnemu obrazu. Edina opomba: preveč masivni očala “pol face” lahko ubijejo ves čar – bodite previdnejši z njimi.   

Primerno za: “Catovo oko”, okrogle, kvadratne, aviatorje in wifafer.

Ni primerno: prevelik okvirji. 

Obraz v obliki srca

Brad Pitt
Rachel Harris

Glavne značilnosti takšne osebe so široko vidno čelo, visoke ličnice in ostri brado. Vaša naloga je uravnotežiti majhno nesorazmerje, utežiti “dno” osebe in odstraniti naglas iz “vrha”. Najbolj idealna oblika očal za takšno osebo – letalce (tanek kovinski okvir in koti leče, usmerjeni z obraza, bom videti izjemno ugodno). Primeren in vayfaryry, ki je podobno poudarjena kotnost, vendar istočasno malo zmehčajte in uravnotežite obliko obraza (poskusite, če ste zaljubljeni v svoje ličnice).

Primerno za: okrogle in ovalne kozarce, “mačje oko”, letalce in vajfarijo.

Ni primerno: kvadratni in pravokotni.

Trikotni obraz

Ryan Reynolds
Lady Gaga

Za to obliko obraza (jo imenujemo tudi hruškasta oblika) je značilna akutna izredna črta brade in rahlo razširjena čela. Na splošno je zelo privlačna, le nekaj jih ve, kako ljubiti, ceniti in profitno poudarjati. Glavno pravilo pri izbiri očal za trikotno stran je, da daje prednost modelom z olajšanim “dnom”, to je tistih, ki bodo bolj “aktivni” od vrha (to se lahko nanaša na obliko in barvne poudarke ali risbe). Natančneje bodo delovale kozarci z raztegnjenimi koti, kot je “mačje oko”. Poskusite preizkusiti z modeli prekomerne uporabe, vendar so samo okroglaste oblike preveč geometrijske in bodo stari z ostrimi koti.

Primerno za: “Mačje oko”, letalci, prekomerna uporaba.

Ni primerno: kvadrat. 

Podolgovat obraz

Katy Perry

Iz ovalne oblike ima podolgovati večji raztezek v navpični smeri. Takim osebam so prikazani vsi “horizontalni” modeli – tisti, ki poudarjajo širino obraza in ne dolžino (npr. Isti tisheydy). Zanimivo je videti kozarce nenavadnih oblik: tradicionalno skrajšujejo obraz, vendar v tem primeru, nasprotno, bo dobro. Poskusite na očalih v obliki srca ali cvetja, ki jih ljubitelji glasbenih festivalov cenijo. Ampak, če si upal staviti na nekaj drugega bolj izvirnega – čast in čast.

Primerno za: “Mačje oko”, okrogle. 

Ni primerno: ozka in pravokotna. 

Diamond obraz

Domenico Dolce
Cate Blanchett

Ta oblika obraza se pogosto primerja z diamantom. Odlikuje ga dejstvo, da se najširši del nahaja vzdolž linije ličnic, čelo je precej masivno in brada ostra in ozka. V tem primeru je glavna naloga s pomočjo očal doseči sorazmernost spodnjega in zgornjega dela obraza. Izberite očala, ki bodo gladili linijo ličnic in dodali “uteži” spodnjega dela obraza – na primer, letalci ali vozniki. Nadrejene točke bodo primerne tudi, če jih boste izbrali pametno: za ovalno črto takšni modeli ne bi smeli delovati več kot nekaj centimetrov in biti bolj podolgovati kot okrogli.

Primerno za: letalje, vufarje in prekomerno uporabo. 

Ni primerno: okrogla.

  1. Kraj pod soncem: najbolj modne točke to poletje
  2. Popoln par: kopalke in tip vaše figure
  3. Princesa plaže: bikini-style Diana
  4. Poslovni načrt za ljubezen: možnosti za Amber Hurd prevrne milijarder Ilona Mask

Foto: Getty Images, pritisnite arhiv storitve