Gremo: kako vzeti klobuk na obliko obraza in ne le

Klobuki spet na vrhuncu priljubljenosti izven dostojno “minus”, zato je čas, da gredo po nakupih, oboroženi z nasveti stilist Anna Guseva, da ne bi zamudili modno izbiro.

Moda za pokrivala, pa tudi veliko več, se je zelo pogosto začela z ljubeznijo neke slavne osebe za določen element oblačil. Zapomni si vsaj Charlieja Chaplina s svojim bowlerjem, ki se, mimogrede, imenuje “derbi”. Bonnie in Clyde so nam na zaslonu pokazali strastno strast do beretov, potem ko je bil film izdan leta 1967. Moški baretke so prišli v modo zahvaljujoč Samuel L. Jackson. In danes, ko vidimo Jessico Albo v krzneni klobuki s krznom ali Seleno Gomez v pleteni kapici, instinktivno sledimo trendu, ki so ga postavili.

Število klobuki v modi dvajsetega stoletja je osupljiva: Cloche, Gauchos, tekoče, Fez, Bowler, Fedora, Trilby, Čvrst slamnati klobuk, tirolski … V enaindvajsetem modne stoletja življenje ni postala lažja, in smo se redno izgubi v različnih izbiro te ponudbe Kape, kape, baretke in na tisoče drugih predmetov. Ampak anatomski zakoni, ki jih je treba upoštevati pri izbiri naglavne rute, ostajajo praktično nespremenjeni.

Dessica Alba v krzneni klobuk
Angelina Jolie v Boyarka

Danes, besna ramena moda za retro, in s tem klobuki spet v vrstah. Ta trend je mogoče opazovati ne samo na progah, temveč tudi na ulicah mesta. Pred nekaj tedni sem preživel javno govoriti o sezonskem omaro v trgovini rivieri in gledal tiste, ki so prišli na dogodek na dan. V bistvu so bili mladi od 15 do 45 let, mnogi so nosili klobuke. Zanima me, kdo je kaj. Tall dekle v škornjih s petami in krzno plašč iz lame iz neznanega razloga odločil, podolgovato klobuk s kratkimi polj, ki njeno telo nenaravno visoka in čudno. A dva prevleko mladih deklet šestnajstih potegnil skupaj na čelu moške klobuke, sprednji del s področja, ki pokriva večino svojih obrazov in zlomil razmerja glave. Zdelo se mi je, da je prišel čas, da o tej temi razpravljamo, kaj in kako naj nosim na glavi.

Modni bloger in novinar Camille Charriare
Model Haley Baldwin
  1. Primer v klobuk: najbolj modni klobuki jesensko-zimske sezone 2016/17
  2. Selena Gomez je nosila krzneni klobuk za Louis Vuitton

Merila za izbiro naslovnice so neposredno povezana z razmerji in določeno geometrijo v našem telesu.

Ujemanje oblike obraza:

Okrogel obraz:

DA: Klobuki in pokrovi, ki odprejo zgornji del obraza in vizualno izvlečejo silhueto in uravnotežijo deleže. Obsežnih pletene kape, ki so lahko “dal” kapice s ščitniki, ki bi morala biti zasajene na glavi asimetrično, baretke nosijo na pristranskost, mehko kapo z visoko asimetričnih kronanih klobuki z ušesi, vezanih nazaj.

NE: Majhen, premočan, postavljen na model čela. Prav tako ni potrebno nositi bowlers, hlačne klobuke, bandane, brezrokavne klobuke, kot so “clods”. 

Cameron Diaz: slaba izbira
Model z Agnes B kaže: dobra izbira

Raztegnjen obraz:

DA: V slogu “trilby” bo videti dober klasični moški klobuki. Nizka cap bo šlo tudi s kratko vrhom, posadili na čelu z velikim asimetrije baretke, široko krajci klobukov z nizko okronal kot “Gaucho”.

NE: Bolje je, da zaprete to vrsto čela in se izogibate visokim klobukom, pletenim klobukom, postavite “petelin”, kapo, papak. Kapakov, za vsak primer tudi.

Chiara Ferrání: neuspešna izbira
Sarah Jessica Parker: dobra izbira

Trikotni obraz:

DA: Odlično prilegajo majhne baretke, dajo asimetrično; ne večji, temveč gosti klobuki; klobuk z ušesnim loputom z ušesi na obrazu.

NE: Pomembno je nadomestiti široko čelo in ozko brado. S podobno obliko obraza je bolje, da se izogibate preveč tanko tesen klobuki in obratno, zelo velike, velike matrice, ki lahko doda glasnost na vrh glave. 

Scarlett Johansson: dobra izbira
Victoria Beckham: dobra izbira

Površina obraza:

DA: Pogosto ta oblika izgleda precej proporcionalna, z redko izjemo, ko sta jagodičja ali brada preveč vidna. Povsem primerna pletene kape premaknilo nazaj, tako da je njegovo čelo je ostala odprta, in celoten znesek je na zadnji strani glave. Klobuki zravnajte, cap povprečno višino in prostornino z rahlim asimetričnosti klobuk “Fedorov” z nesimetrično ukrivljenimi področjih, krzna kapo z ušesi, vezanih nazaj.

NE: Treba se je izogibati neposrednim širokim poljem, nizkim krznenim kapicam, kot je “papaha”, in katerimkoli kvadratnim glavicama z nizko stopnjo na čelu. 

Ketty Holmes: dobra izbira
Paris Hilton: dobra izbira

Upoštevamo geometrijo telesa:

  • Tanke deklice z višino, ki ni nižja od povprečnih široko obarvanih klobukov.
  • Če imate visoko rast v kombinaciji z bujnimi oblikami, boste lepi v ozkih klobu s trdimi robovi.
  • Miniaturne ženske skladno gledajo v visokih in obsežnih kape z ozkimi robovi ali v kakršnih koli podaljških na glavi.
  • Za majhne ženske v telesu je bolje, da se izognejo klobuki s širokimi robovi. Tudi premajhne ali tesne glave klobu ne bi smeli nositi. Povprečna različica, ki podaljšuje silhueto, kot je klobuk “Fedor”, bo ravno prav. Mimogrede, v starih časih so ženske s to vrsto figure celo priporočale, da čistijo svoje dlake pod klobukom.
Bette Midler (višina 155 cm): dobra izbira
Salma Hayek (višina 157 cm): neuspešna izbira
Taylor Swift (višina 178 cm): dobra izbira
Cameron Diaz (višina 174 cm): dobra izbira

Vsekakor razumeti pravila sloga in slediti jim – to je pomembno. Toda hkrati je zelo koristno včasih eksperimentirati in spustiti vse kanone in koncepte znotraj sebe. Konec koncev, glavna stvar ni izgubiti individualnost v morju trendov in vedno ostati sami.

1/5

Kepi ​​Scora, plašč Furfurza, baskovska Marusia Nizovtsova, oblike sklopk

Hat Chapeautelier Magiamanus, rogljiček in hlače A Shade More, telovnik Sure 8

Scora Scout, Furfurza plašč, Lime Blossome hlače

Hat hm, cardigan in Brier plašč

Cap Chapeautelier Magiamanus, srajca seveda8, hlače Brier

Na primer tako priljubljene pletene volumne kapice danes želim pokazati več možnosti, saj je bolj zanimivo za nošenje. Pri različnih možnostih oblačenja lahko vsakič spremenite konfiguracijo parjenja. Kot rezultat, iz istega voluminozno pletenega vsakdanjega klobuka, boste dobili in vzeli, in cocoon in še veliko več.

1/5

Cap Chapeautelier Magiamanus, srajca seveda8, hlače Brier

Cap Chapeautelier Magiamanus, srajca seveda8, hlače Brier

Cap Chapeautelier Magiamanus, srajca seveda8, hlače Brier

Cap Chapeautelier Magiamanus, srajca seveda8, hlače Brier

Cap Chapeautelier Magiamanus, srajca seveda8, hlače Brier

O avtorju:

Anna Guseva, stilistka, svetovalka za sliko, ustvarjalec projekta # systemastyle, blogger. @guseva_fashion_blogwww.stylesystem.org

  1. Nakupovanje s stylistom: 6 korakov za ustvarjanje lastnega “sistema sloga”
  2. Mora imeti seznam sezone, 3. del: klobuki, jermeni in drugi nenadomestljivi detajli
  3. Najljubše blagovne znamke oblačil vojvodinje Cambridge

Umetniška direktorica Anna Guseva
Fotograf Victor Polyakov
Stilistka Vasilisa Roman
Ličila umetnica Ekaterina Rusanova
Model Ksenia Pochebut
Retouch Olga Teterevatnikova @ olgateter.pro
Druge fotografije: Getty Images