Хуманизам: брендови који су одбили да користе природно крзно

Брендови који воле животиње више од новца.

Заправо, живимо у хуманом свету, а поред тога што природно крзно више није у моди, убијање животиња ради лепоте је у супротности са свим моралним. Многи водећи дизајнери и брендови спољне одјеће одбили су да користе природно крзно у својим колекцијама. Ради се о њима о којима ћемо разговарати у нашем материјалу.

Стелла МцЦартнеи

Стелла МцЦартнеи

Стелла је најзначајнији и најжешћи заштитник животиња у модној индустрији. Скоро је била прва која се бори за чињеницу да природно крзно више не користи у својим колекцијама од стране дизајнера широм света. Још 1997. године, као креативни директор модне куће Цхлое, одбила је све производе из крзна у колекцији бренда. Након што је Стелла преузела Гуцци, она је почела са производњом еко кожних торби.

Ралпх Лаурен

Ралпх Лаурен

У сарадњи са брендом Бетсеи Јохнсон, Ралпх је такође одбио да користи природно крзно. Издали су читаву колекцију модних торби названих Фур-Гет-Ме-Нот. Ово су слатке плишане кесе са тракама, које ће у својој гардероби имати све жене модне моделе свијета.

Мицхаел Цорсо

Мицхаел Корс

У децембру прошле године, премијум бренд Мајкл Корс рекао је да су од нове 2018. године престали користити природно крзно у својим колекцијама.

“Одлука означава ново поглавље, а наша компанија наставља да развија употребу иновативних материјала”, изјавио је извршни директор компаније Мицхаел Корс Јохн Идол.

Марк Јимми Цхоо, који је купио бренд у јулу прошле године, такође ће се дотакнути ових промена политике.

Гуцци лого

Гуцци

Један од најскупљих и најпознатијих светских брендова на свету такође је рекао да ће прва колекција “без крзна” бити објављена овог пролећа. Након тога, бренд ће у својим колекцијама користити и само висококвалитетне вештачке материјале.