Ниалл ДиМарцо: глух манекен, плесач и Инстаграм звезда

Моделирање је нека врста галерије ликова који су могли да прихвате своју урођену разлику са другима и да га “продају”. Живот Ниалл ДиМарко дефинитивно потврђује ову хипотезу.

Ниалл на амфар гали у Њујорку у канцеларији агенције за моделирање Вилхелмина Модела, 9. јуна 2016.

“Колико је вруће!” – један од чланова жирија “Топ Модел у Америци” ставио је на дебитантску сезону шоуа. Заиста, високи, надувани, тамно-коса момак привлачи пажњу одмах. Али не фокусира се на заварени штапани труп, већ на плаве очи, који служе као главни начин комуникације Ниалла са људима.

Ниалл и Тира Банкс на промо за емисију “Америцан Топ Модел”

“Тира ме је нашла у Инстаграму (@ниледимарцо) и позвао ме да учествујем у лијевању “, рекао је манекеничар у конкурентском интервјуу. – Није ни знала да сам глув, “Да верују у физичком несавршености Нил и истина је тешко у почетку, али он не сматра одсуство Димарцо слуха дефекта:” Ја сам рођен у слуха породице и читав живот сам глувонем заједнице !. За мене, ја сам апсолутно обична особа, само проклето привлачна. “

Фотографија са рачуна Инстаграм модела

Пре избора главног дијела учесника “АНТМ”, Ниалл није имао скоро никаквог искуства у индустрији за моделовање. На пројекту је морао да научи да комуницирају са креативном тиму, који је већ у првом сликању, рекао је манекен таленат. “То је невероватно: он не чује, али слушај ме, – он дели водећу фотографа ИУ Цаи шоу. “Ниалл чита мој израз и даје потребан резултат.” Глувоћа за момка постао нека врста предности у потрази за титулу “америчке Нект Топ Модел”: док су противници трошити енергију на свађе и оговарања, Нил је концентрисана на њен говор тела и емоција. С времена на време добити највишу оцену за тест, он је престао да буде невидљив, и постао озбиљан конкурент, чије слике говоре много гласније од речи.

На свечаној вечери Лифе Балл 2017, јун 2017
…и на улици у Лос Ангелесу, јула 2017

Његов једини проблем – не-учешће у расправи комуникације са глувих – Нил претворио у неку врсту покретања који промовише кроз пројекат. “У свету постоји невероватан број људи са истим физичким поремећајима као што имам. И били би нам веома цењени ако је друштво научило бар неколико једноставних невербалних фраза “, рекао је. Долази до финала, Нил представио апликацију која учи амерички знаковни језик, а освајање «АНТМ» као први слуха супермодел, постао креативни сарадник и лице компаније «АСЛ», чији је циљ промовисање културе глувих и глуп масама.

Ниалл ДиМарко и мама на фото-снимку емисије “Америцан Топ Модел”

“Нисам добио за славу, али због утицаја” – поновио ДиМарцо – и, наравно, због његове мајке, која је доживотно ме је сама … “Мама, успут, не само подржала Ниалл бацкстаге пројекта и учествују у њему директно учешће, у филму с сином на једној од последњих фотографија. Дирљиво однос слуха породице приморани да лију сузе више од стотину хиљада фанова «антм», који су искрено забринути због мушког модела и тајним сан да изађе са њим. “Нил желе девојчице, дечаци, маме и тате, – заједничка други финалиста емисије Лејси Рогерс. – Шармантан, смешан и секси. И што је најважније, како је то. “

Ниалл ДиМарцо на фотографији за магазин Аттитуде, 2017

После “АНТМ-а” ДиМарко није нестао са радара, као и неки добитници прошлогодишњих сезона емисије, али се наставио развијати у моделовању и отићи у његов главни сан – мушка кампања Долце Габбана. Он је глумио у «Аттитуде» издања, «најлон», «БуззФеед», «Тхе Васхингтон Пост» и «људи» и потписан са модели Индустри Гиант «Вилхелмином Модели». Паралелно томе, он је наставио да учи људе знаковни језик и активно учествују у «АСЛ» промоција, а када Нил је одлучио да учествује у емисији “Плес са звездама”, публика га је поздравила само на амслене.

Промо за 22. сезону “Плес са звездама”

Пројекат плеса постао је друго место где је момак са додатним потребама од рођења био у стању да докаже своје бескрајне могућности. Под вођством свог партнера Карта Мургатроид, он је савладао танго, румба и цха-цха-цха, се вратио флипс и комплексну подршку, као и ударио публику својим неисцрпне позитивним и жељом да се прекине стереотипа. У једном тренутку је емисија лишен Ниалл другом смислу органа, тражећи да се играју са затвореним очима, и перформансе, упркос свом нису у потпуности више техничке перформансе постао један од емоционалних и јаких бројева у историји “Плес са звездама”.

Ради обећаног бацач диска за све глувих заједнице Нил ДиМарцо скочила више од његове главе, и оставио никакву сумњу да је ловорике победника два најпопуларнија програма у Америци добио намерно. “Знаш, волим своју глухоношћу и захвалан сам јој. Она ми је помогла да докажем себи и друштву да ништа није немогуће на свету. Важно је само прихватити њихове недостатке и схватити да они отварају врата свемира … “

Најбољи хуггер на свету иде у ову очаравајућу малу глупу даму #БеСтиллМиХеарт

Публикација од Ниле ДиМарцо (@ниледимарцо)

  1. Гиги и Белла Хадид: сестри ривали
  2. 17 “голих” хаљина звезда у којима нисте могли јести или седети
  3. Фасхион 60’с: икона стил иконе који су креирали ера

Фото: Гетти Имагес, Инстаграм