Ukrajinski 80: Nova zbirka SAYYA z Luba Makarenko v okviru ukrajinskega Fashion Weeka

Nova zbirka oblikovalka Luba Makarenko je napolnjena s stilskimi rešitvami zunaj časa, pa tudi s čudovitimi kombinacijami barv in nestandardnih silhuet. Kaj se je še poznal oblikovalec?

SAYYA: Luba Makarenko SS'18

5. septembra je oblikovalka Luba Makarenko predstavila svojo novo spomladansko poletno zbirko leta 2018. Več kot 20 lokov, namenjenih alternativni zgodovini ukrajinskega moda, so bile ustvarjene z enim glavnim ciljem: pokazati, da dekle SAYYA ne sledi trendom, temveč oblikuje svoj stil pred časom. Je intelektualna upornica, revolucionarna in rock zvezda v eni osebi.

SAYYA: Luba Makarenko SS'18

Moda je ciklična. In letos so nam okrogli dinamični 80, ki lahko tvorijo slog 35 let nazaj, če Ukrajina je bila samostojna država. That ’80s, ko je Margaret Thatcher postala premierka, Diana Spencer je prejela naziv princesa Walesa, in slavni film “Working Girl” z Melanie Griffith in Sigourney Weaver Igrajo prišel ven, se lahko imenuje desetletje močnih žensk. To je obdobje skrajnosti: če obleko – da s širokimi rameni in visokim pasom, če je slika večera – na flounces in ruffles če ulica slog – nekaj, kar zajetno dodatki in velike odtisi.

SAYYA: Luba Makarenko SS'18

SAYYA by Luba Makarenko SS’18 – integracija elementov močnega akutnega nagnjenega sloga v vsakdanje slike. Znak desetletja je viden v prepoznavni obliki obrnjenega trikotnika: široka ramena, vezani pasovi na pasu in plete asimetrične krila oblek. Številne slike, vključno s pantalonami, se končajo s prijetnimi odtisi, z ikonskimi besednimi simboli in risbami. Sexy izrezki, kosi in teksture vrnejo vsak element v leti vrhunca popularnosti David Bowie in Madonna.

Nemogoče je ne opaziti in stilsko obutev, ki je dopolnila vsako sliko iz nove zbirke. Oblikovanje masivnih sandale v nežnih odtenkih je nastalo v sodelovanju z Luba Makarenko z ateljejem Kachorovska.

Sodelovanje Lube Makarenko z ateljejem Kachorovska.