6 врста мужа: шта имате и шта да радите с тим?

Критика

“Савршенство није граница” је главни мото мушког критичара. За њега, све око њега је материјал који треба побољшати и довести у идеалну државу. Све би требало да буде лепо колико и он види. Укључујући супругу. Због тога, поред критичара, може бити веома тешко сагледати. Он није оклевао да каже да нису добро опрати под, недосаливаете супу или неравномерно обојене стрелице. Таква критика је дата свима који су блиски: пријатељи, колеге, рођаци. Иако верује да је добронамерна и сви морају понизно да његове речи, схватајући своју праву сврху, критичар заборавља да не само досадни, али и повредити људе око себе, јер не даје услуге било коме. Да би се држао поред такве особе, мора бити у стању да преусмјери свој идеализам на неку занимање, можда, тако да се његов стомак смањује.

Врсте мужа: шта је твоје?
Фото: Гетти Имагес

Контролер

Тип који није лако размотрити одмах. Све почиње са наизглед једноставним позивима на тему, где сте и са ким, када ћете бити и ако је све у реду. Али током времена, ова брига може да се пресели у опсесивно присуство и захтева да извештава о свим аспектима вашег живота. Како се бавити контролом? Постоје две опције. Први је да настави да води сопствени живот, да види пријатеље и да се бави занимљивим активностима, не посвећујући мужа детаљу, одржавајући равнотежу између породице и сопствених интереса. Док не посвећујете своју половину детаљу живота, он сам не може продрети тамо. Опција два – одустај. Нажалост, у оба случаја, интересовање контролора за вас може брзо нестати.

Тирант

Као покварени контролер, који у потпуности не игра улогу бриге за чувара. Тирант не треба само да контролише своје време. Таквом човеку је потребно испуњење његових речи и поднесака. Живети са тираном је опасно и претрпано психолошким траумама, јер је захтев да жена подређује у свакодневном животу и облик насиља. Будите пажљиви да не пропустите тренутак када човек прелази границу између доношења одлука и доставе све на своје стандарде. Али шта ако се заљубиш у тиранина? Стисните зубе и трчите. Тиранин није у стању да чује другог, па стога није у могућности да се промени.

Воркахолиц

Све чешће се постављаш питање: ко је његов омиљени – ја или рад? Све снаге и емоције изабраног тамо иду на посао, на истом месту своје мисли и живот. По правилу, са радохоличарима тешко је чак и да разговарају о нечему што се не тиче њиховог рада. И, можда би и сам човек био драго да живи некако другачије, да посвети време својој вољеној жени и деци, али само он не замишља како је то. Ако је ваш муж управо такав, помозите му да се одвоји од посла – чешће доноси “у светлост”, позовите пријатеље, однесите нешто. А онда се ваша кућа неће претворити у бојно поље – посао или породицу.

Пријатељ

У вашој породици влада једнакост, и то је у реду. Мушкарац у својој жени види као јаку и независну особу као што је он у себи. На први поглед ово је идеалан тип. Али у ствари, не долази сваки од њих. Многе жене су навикли на обрасцу понашања, оне где је она – слаба и крхка, а човек није само адвокат и подршка, али и онај који га води и доноси одлуке. Стога, упознајући човјека, жена мора схватити колико је спремна за независност и једнакост у свему.

Бисквит

Цвеће, похвале, поклони … Заборавите на ове речи, ако имате бисквиту поред вас. Романтика је нула. И не, то није из зле намере или недостатак осећања те не дам љубичице, само човек-крекер искрено не разумеју значење свих ових бомбона букетни изобиљу. Цвијеће изнутра, комплименти ће бити заборављени – зашто све ово? Али не стављајте крст на таквог човека. Понекад само треба да покаже колико су важне емоције за вас. И убедите га да их изражава – то није непријатно и бескорисно, али врло, врло кул. Међутим, чак и ако то не успије, љубавни човек-бисквит може бити диван муж и отац, јер ће искрено изразити своју љубав, али иначе. Не речима и гестима, већ у делима, олакшавајући живот породици и бригу о томе.