Спори између мајки и ћерки: како изградити односе и постати пријатељи

Садржај чланка:

  • Узроци свађе са мојом мајком
  • Како поправити свађу са својом мајком
  • Видео
Касира са мојом мајком
Како да решите свађе са својом мајком?
Фото: Гетти

Зашто имате вјечне свађе са својом мајком?

Нису сви родитељи схватили да је њихово дијете већ расло. Они покушавају да га контролишу и желе коначну моћ. Маме се користе да брину о својој деци. Не могу се помирити растом свог детета и покушати да наметну своје тачке гледишта. Дијете показује агресију као заштитну реакцију и показује његов карактер. Ово доводи до сукоба.

Спори мајки и ћерки могу настати из следећих разлога:

1. Пожељно показати свој ауторитет. Родитељима је тешко прихватити да њихова ћерка доноси одлуке и поступа како она одговара. Мајка агресије покушава да покаже свој значај у животу детета.

2. Непожељност чути ћерку. Мама је тешко узимати нечију тачку гледишта, јер је стално контролисала живот њеног детета.

3. Прелазна старост. Деца покушавају да изгледају зрелије него што стварно јесу. Долазе кући касно и понашају се самоуверено.

4. Невољност обављања кућних послова. Често узрок свађа није лош карактер мајке или ћерке, већ лењост. Испуњавање дужности доводи до агресије детета.

Свирке са родитељима су саставни део било које породице. Најважније је да они не постану редовни

Како поправити свађу са својом мајком?

Сукоби могу достићи свој врхунац. Када мајка и ћерка не разговарају недељама или чак месецима. Да бисте то спречили, морате временом да зауставите и исправите своје понашање.

Пожељно је мирно водити било какав разговор, без подизања свог гласа. Ако не можете пронаћи компромис или се сложити нешто, а нерви су већ на граници, боље је одложити конверзацију за касније.

Не узимајте родитеље као непријатеље

Спријатељите се са мојом мајком и постаните ауторитет за њу једноставну. Најважније је да покажете да сте одрастали у пракси, а не речима.

Током борбе не морате побјећи од куће, играти тишину или бити неспретни. Одрасли људи мирно разговарају и увијек проналазе решење проблема.

Сусрет са твојом мајком може се брзо решити, јер родитељи воле своју дјецу и брзо их опросте. Након помирења, морате размишљати о узроку сукоба и спречити такву ситуацију у будућности.

Прочитајте даље: како се не куне са мојом мајком?