Топ 10 успешних жена у Екатеринбургу: како они све управљају?

Ксениа Кхалтурина: ако је лоше – плач, али немојте “прекинути”!

Ксениа Кхалтурина, магазин
Фото: Лична архива

Бизнис: главни и одговорни уредник часописа ЕКБ. Собака.Ру »

Старост 34 године

Породица: муж, кћер Вероника, 7 година и Викторија, 3 године

– Како успевате да изградите каријеру и проведете вријеме са својом дјецом?

– Важно је научити како правилно одредити вријеме: дати сваку грану свог живота мало. На пример, ја увијек проводим свој јутро са својом породицом: припремам доручак, узимам дјецу у вртић, школу и гимнастику. Постоје породичне одговорности, које су, без обзира на моје запослење, увек на мени, и ја их “затворим”. Што се тиче рада, онда постоји јасан распоред: ја дистрибурам и напишем све унапред – не могу да замислим свој живот без дневног часописа. Понекад имам апсолутно луде недеље, и ако добијем слободно вече, онда их никад не “додатно учитам”, али проводим вријеме са породицом. И без обзира колико су интересантне странке за мене, ако не останем код куће, “ресетовање” се неће догодити, а ја могу једноставно “изгорити”.

И још један важан принцип: колико радиш, толико и мора се одморити. Знам да ће свака три месеца сигурно имати паузу. А онда ме не прати осећај сталног тркања и журбе. Повремено сам поново покренуо: прошетам кроз шуму, идем у купатило, водим медитацију … Ово је веома важно.

Велики плус је то што нас родитељи помажу деци. Увек долазе да помогну, за које смо бескрајно захвални њима.

– Да ли су у породици наступили конфликти због посла?

– Мој муж схвата да се морам схватити. Такође послује и с њим имамо потпун разумијевање.

– Да ли је мит мисле да јака жена не плаче?

– Наравно! Јака жена плаче. Снага се не одређује чињеницом да не плачеш, већ зато што у депресивном стању не можеш дуго да “виси”. Ако се осећате лоше, онда плачите и трпите, али немојте “спустити” – и све ће бити у реду!

Ксениа Кхалтурина, породица
Ксениа Кхалтурина, породица
Ксениа Кхалтурина, породица
Ксениа Кхалтурина, магазин