Јулија Самоилова: “Уместо” здраво “љубио ме је на уснама”

Јулија Самоилова – певач, композитор, вишеструки добитник разних музичких такмичења и фестивалима у Русији и иностранству, финалиста музичког ТВ пројекта “Фактор А”, добитник је награде “Златни Звезда Алла” (награда Алла Пугацхева). Јулиа учествовала је на свечаној церемонији отварања Зимских параолимпијских игара – 2014. године у Сочију.

2017. године требало је да представља Русију на такмичењу за песму Евровизије са песмом “Фламе Ис Бурнинг”, али земља домаћина забранила је певачу да уђе. Јулија Самоилова је добила подршку целе земље и изабрана је да учествује на такмичењу у 2018. години, без обзира на то у којој је земљи одржана евровизија.

У својој аутобиографији Џулија открива историју свог живота и пут до главног међународног музичког такмичења, о којем је певач сањао од свог детињства. Искрено, емоционално и са хумором, Јулија говори о свом родном граду, својој породици, пријатељима, односима са супругом, о читавом животу свог живота – музици. О томе како је понекад морала бити јача од свих осталих.

Иулиа Самоилова. “Обична неуобичајена девојка”
Фото: “Екмо”

“Студирао сам код куће, обишао са родитељима, па чак и ако је концерт био у граду, одмах ме је однео кући. С једне стране – који још увек задовоље људима, како да не живи, али када би и одузети, тешко је чак и да започнете конверзацију, шта има однос “.

Али, како се испоставило, мој први пољубац није дуго трајао …

“На соло концерту девојке из нашег студија, њено име била Ира, певала сам песму” Хеат “из Цхицхерина. И мени се допао један дечак, он је тужан цео тужан, гледајући досадно у Ира. А тек након што сам схватио зашто.

Дакле, седео је у првом реду и пропустио цео концерт. И када сам ушао на сцену и почео да певам, чинило ми се да је буквално сјајан и поздравио се. Наравно, тако сам мислио, јер сам желео да буде тако. Али то је истина, он се развеселио. Можда му се свидела песма коју сам изводио, а можда и генерално, читав Цхицхеринов рад. У принципу се сећам тог слаткога момка.

Прошло је неко време, и једнога дана опет сам прошетао са Кристином цијели дан. Кад сам отишао кући, моја мајка је рекла да ме је неколико сати позвао момак. “

Фото: Легија-медији

“- Толико пута је позвао и питао да ли је Јулија код куће и када ће се вратити, шта она има! Рекао је мојој мајци.

“Не знам ко је то,” одговорила сам, и помислила: “Вау! Вау! Да ли ме је неко звао? Занимљиво! “

Након неког времена, ова особа је поново позвала.

– Здраво.

– Здраво.

– Зовем се Валера, желим да вас упознам.

– Хајде, зашто да не, ја сам Јулиа.

– Да, знам. Недавно сам те видио на концерту, певали су “Хеат”. Урадио сам одличну песму!

“Хвала, лепо је.”

– И седео сам у првом реду.

– Ох! – Одмах сам се сетила тог слаткога момка који је развеселио кад сам почео да певам песму. Је ли то исто? “

Моје име је Валера, желим да вас упознам

“- А да ли не компонујете своје песме?

– Ја састављам, али су тако … И ко вам је дао број? – Нисам могао да задржим моју радозналост.

“Хаха, то сам рекао”.

“Цхристина?”

-Не. Ко је то?

– Наташа?

– Не, прошлост.

– Лили?

– Нисам.

– Јулиа?

– Шта је Јулиа? Знао сам само једну Јулију и управо сам је упознао, – Валери се ни на који начин није укључио. – Да не можете да питате, још увек вам нећу рећи.

“У реду, шта год хоћеш,” престао сам се питати.

Цело вече смо причали, рекао ми је како је лепо и хладно и како сам кул певао. Чак је рекао да сам много бољи од других девојака.

“Уопште ме не познајете”, насмешио сам се.

“Па, одмах сам схватио ово кад сам те видео.”

Фото: Легија-медији

“Уопштено, било ми је драго што сам чуо све ово. Био је три године старији од мене, а када се сам описао, тачно сам знао шта је видео у аудиторијуму на последњем концерту.

Врло често смо позвани. Покушао сам да направим брзе лекције, а онда сам звао Валеру, и поново смо разговарали целе вечери. Ускоро је признао ко му је дао мој број – иста Ира, од кога сам певала на концерту. Чудно, али током нашег првог разговора, када сам покушавао да сазнам ко је дао број, звао сам скоро све девојке које познајем, изузев Ира.

После последњег разговора завршио сам девети разред. Певао сам неколико пјесама на дипломирању, а мама ме одвела кући. И скоро одмах ме је Валера посетила. Па, као гост – на јесен. Нисам могла да дозволим момку да иде кући с којим сам прије причао само телефоном. Стога смо комуницирали на улазу.

Валера ме је изненадила. Било би тачније рећи да ме је Валера веома изненадила. Када смо се видели, умјесто “здраво”, пришао ми је и пољубио ме. Право на усне. Била сам збуњена, срамота и нисам знао шта да радим. Због тога сам се осећао непријатно. “

Била сам збуњена, срамота и нисам знао шта да радим.

“Шта то радиш?” Питала сам се уплашена. “Ах … имамо међу комшијама … неке баке.” А шта ако сви сада гледају у главу? – Рекао сам прву ствар која ми је дала на памет.

– Да, – смејао се Валера, – љубав и тајне Јулије Самојлову, гледају две серије заредом.

Ово је био мој први пољубац. За некога, први пољубац је важан, неко га одмах заборави, зато што следи други и пети. Прво сам пољубио момка за пет секунди, јер сам га први пут видела у животу (коначно, концерт се не рачуна), на дан његовог последњег позива. Можда се зато сећам.

Валера је била све у црном, и поново смо разговарали сатима. Оно о чему није разговарано. Валера је рекла које песме ми треба да изводим, и давала савете како најбоље спојити музичку банду.

А онда је отишао и … нестао. Звао је само следећег дана, разговарали смо мало, онда је рекао да нема времена за ћаскање, и то је то. “

Генерално сам почео да мислим да ме је срео због спора. И он ме је пољубио.

“Није било вести од Валере, и пао сам у депресију. Нисам разумео шта се десило. Није ништа рекао и није објаснио, тек нестао. Зајебао сам толико ствари у мојој глави. Генерално сам почео да мислим да ме је срео због спора. И он ме је пољубио.

Без бољег размишљања, бирала сам исту Иру, који му је дао број телефона.

– Валера? Питала је. – Да, знам. Ово је мој бивши, ја отсхила. Он је коза!

И само у том тренутку ми је зазвонило зашто Валери седи тужно на концерту Ирине. “

Фото: Легија-медији

“Кристина је отишла у Москву, остале моје пријатељице су остале на аеродрому и нису често дошле у мој град. Нисам имао кога да ходам, и почео сам да разговарам са Ира. Неколико дана касније Валера се појавила и рекла да престанем да причам са Ираом, јер му се то не свиђа.

– Шта? – Нисам очекивао такву лудост. – Да, чак су нестали, није позвао, није одговорила на позиве, а сада, као да је све у реду и ништа се није догодило, реци ми мало глупости.

Разбили смо се. Или је мој први пољубац запамтио управо због тога што је момак са ким сам први пољубио нестао скоро одмах након пољупца. “

“После тога, Валери и ја једва смо се видјели, можда су негде прешли – и више. Али ми нисмо комуницирали тако чврсто, наши путеви су се раздвајали. Иако је сада, много година касније, периодично отписани и сећања на прошлост, а он упорно негира своју верзију наших односа, рекавши да то није тако. Наравно. “