10 potrebnih pripomočkov za otroka in mamo

1. Cocoon

Glede na stroške te naprave in dejstvo, da se bo uporabljal le do štiri do pet mesecev, odvisno od rasti otroka, ga ne moremo imenovati kot nujno potrebno. Ampak, če imate priložnost, da jo kupite in poskusite uporabiti kokon od prvih dni otrokovega življenja, se ne boste mogli odpovedati temu čudežu napredka. Morda nekateri od vas celo želijo spati na tako udobnem ortopedskem žimnico, vendar na žalost ne proizvajajo velikih velikosti!

Foto: arhivi tiskovnih služb

Prvotno zasnovan za prezgodnje dojenčke, bo kokonu prijeten mali gnezda za vašega otroka, ki se uporablja, da ne bo imel veliko prostora okoli njega in vedno toplo. V takšnem kokonu bo otrok precej mirnejši kot v preprosti jasli. Po mnenju proizvajalca je anatomsko pravilna postavitev, v kateri je malček v kokonu, celo lažje spopadala s tako težko stopnjo v življenju otrok in njihovih staršev, kot je kolik. Otrok, ki je pravkar zaspal, je zelo enostavno postaviti neposredno v kokono v posteljico, ne da bi ga popolnoma motil. Otrok lahko vzamete v kokonu z njim v kuhinjo, da ga položite na stole, hkrati pa bo vaš otrok stalno opazoval, da bi videl njegovo mamo. In lahko pijete čaj ali pripravite večerjo. Poleg tega, če imate skupen spanec, potem v prvem mesecu življenja, ko je otrok tako majhen in brez zaščite, je zelo grozno, da bi nekaj poškodoval (še posebej za papeže, ki spijo manj občutljivo). Če otroka postavite z njim v kokonu, ga bo zanesljivo zaščiten z vseh strani.

Cena izdaje: 5-10 tisoč rubljev.

Foto: Getty

2. Baby Monitor

Tudi če mislite, da v pogojih vašega enosobnega stanovanja v tej napravi ni potrebno, pomislite. Vsaka mama ve, da je čas, ko spi otroka, njen osebni dragocen čas. Ona lahko naredi nekaj opravil po hiši ali se sprostite. Hkrati je bolje zapreti vrata v prostor, kjer otrok spi, da ne bi motil svojega občutljivega spanca. In pustite monitor za otroke, lahko vzamete enoto staršev z vami in mirno začnete kuhati, klepetajte s prijatelji ali gledate televizijo, saj vedo, da tuji zvoki ne motijo ​​otroka. In zato ga ne bo treba vedno poslušati, gledati v sobo. Dejstvo, da je otrok buden, bo zvok iz cevi.

Za naprednejše starše so tudi otroški monitorji, ki vam omogočajo tudi vrtenje kamere po gibanju otroka. Ali potrebujete pravi oddajo v realnem času? Pri nakupu upoštevajte obseg varuške. To je pomembno, če živite v deželi ali želite vzeti otroški monitor, ko greste na obisk ali na počitnice.

Cena izdaje: od 2900 do 5800 rubljev.