Опасна раса домаћих мачака

Зашто су кућне мачке опасне?

Да бисте разумели где се код домаћих мачака налази агресија, морате се окренути њиховим коренима. Чињеница је да су удаљени рођаци наших кућних љубимаца пљачкари. То значи да је одређени ниво пљачке агресије инхерентан на генетичком нивоу.

Опасне мачке
Опасне мачке представљају пријетњу дјеци и одраслима
Фото: Гетти

Додајте у генетску предиспозицију особине мачког карактера – љубав слободе и независности, вољу. Све ово нам даје веома експлозивну мешавину, која без одговарајућег образовања може да се извуче из контроле. Мачка није само оличење природне милости, већ је и веома софистицирана лукавост.

Најопаснија раса мачака

Ево раса које се сматрају најопаснијим:

  • Сиамесе. Власници сијамских мачака, по правилу, стално губе огреботине. Ако учините нешто да повредите Сијамца, он вас неће одмах напасти. Он ће покварити незадовољство и освету када будете бескрајни.
  • Мекогониан бобтаилс. Често се држе у кућама за заштиту на пару са псима. Ови безобзирни, на први поглед, мачке са кратким рукавима заиста могу да гризе.
  • Абисинци. Ако их не обраћате дуже времена, они постају дивљи и почну да се гребају чак и у најнеповољнијим ситуацијама.
  • Маине коони. Они су прилично лијени, али ако су љути, ових петнаест килограма трупа може изазвати веома озбиљне повреде.
  • Британска Схортхаир. Само изгледају плишане. Ако покушате да се бавите Британцима, врло брзо ћете га пожати.
  • Саваннах. Ово је смањена верзија дивљих серваља, тако да без њихових сувишних речи разумљиви су њихови агресивни корени.

Немојте мислити да ће све описане расе сигурно почети да показују агресивност. У већини случајева, они ће постати прави пријатељи за вас. Ако је одређена врста укључена у ову листу, то значи да само треба посветити посебну пажњу.

Као што видите, не раде сви мачке мачака једнако несигурно. Пре него што започнете кућног љубимца, проучите све карактеристике расе, пажљиво размотрите да ли вам је лице погодно. Чак и ако изаберете најпријатнију расу, укључите се у васпитање и тренинг вашег кућног љубимца, тако да то не показује агресију.

Прочитајте такође: опис расе Тонкинскаиа цат