Гем из гомиле кора: 2 рецепта – Рецепти

Како кувати џем од дрва без јараца?

Имате корнелијског, али не знате шта да направите од тога? Нудимо вам џем од дрвеног дрвета без јама. Ова посластица се увек испољава укусно и ароматично, без обзира на то који рецепт сте изабрали.

Гем из гомиле без пипа

Гем из гомиле без пипа
Фото: Гетти
Састојци
Догвоод
1 килограма
  • Сервиси: 4
  • Време припреме: 25 минута

Једноставна догма мармелада

Потребни састојци:

  • 1 кг дрвеног дрвета;
  • 250 мл воде;
  • 350 г шећера.

Изаберите само добре бобице и опрати их текућом водом. Мора да је хладно. У тавану налијте припремљену воду и излијете чисту дрва. Спорите на ватру и кухајте 10 минута испод затвореног поклопца. Током овог времена, јагодице ће омекшати и допустити да сок додје. Треба их пребацити у метално сито и прорезати. Треба нам само месо, а камење може бити бачено.

Загрејте масу са шећером и сачекајте док се потпуно не раствори. Пренесите заслађено пире у посуду и спорите. Кувајте 25 минута, стално мешајући џем. Залијевите џем од дрвеног дрвета у чисте и стерилисане тегле, затворите метални поклопац. Од ове количине састојака, потребно је добити око 400 мл укусног и укусног џема. Треба га чувати на тамном месту, а већ отворена посуда ставити у фрижидер.

Необична догма мармелада

За џем, морате припремити такве састојке:

  • 1 кг дрвеног дрвета;
  • 1 кг шећера;
  • ванилин шећер;
  • цимет.

Исперите дрва и ставите га у посуду. Додајте воду јагодама тако да их у потпуности покрива. Спорите на ватру и сачекајте док не почне пилинг на бобицама. Ово траје отприлике 10-15 минута. Најважније је да се обезбеди да се дрво не потпуно распадне, претвара се у грубо. Баците бобице на метални циркулац и трљајте рукама или кашиком. Добијени пире се комбинира са 1 кг шећера, улије у посуду и спори. Кувајте 35-40 минута и оставите преко ноћи да се замрзне. Следећег дана поновно ставите поклопац поново и опет га опијте 25-30 минута. Додајте пакет ванилиног шећера и 1 тсп. цимет, микс. Дозволите кувању 5-7 минута и прелијте тегле.

Гем од дрвеног дрвета, рецепт који можете одабрати по свом укусу, биће савршен додатак палачинима или фриттерима. Пите с таквим џемом нису само укусне, већ и лепе. На крају крајева, боја џема је светла и пуна. Када се пита охлади, пуњење ће се претворити у чврсту масу која се неће ширити нигдје, али ће изгледати као желе.

Такође је занимљиво прочитати: како се кувати Пина цолада