Gem iz kupa korenja: 2 recepti – Recepti

Kako kuhati džem od drva brez jam?

Imaš kornelij, a ne veste, kaj naj naredim? Ponujamo vam, da naredimo marmelado iz drva brez jam. Ta občutek vedno izkusi okusno in aromatično, ne glede na to, kateri recept ste izbrali.

Gem iz kupa brez pipsov

Gem iz kupa brez pipsov
Foto: Getty
Sestavine
Dogwood
1 kilogram
  • Vreče: 4
  • Čas priprave: 25 minut

Preprosta dogma marmelada

Potrebne sestavine:

  • 1 kg drva;
  • 250 ml vode;
  • 350 g sladkorja.

Izberite le dobre jagode in jih opere pod tekočo vodo. Moralo bo biti hladno. V posodo nalijemo pripravljeno vodo in izlijemo čist dreves. Počasi spali in kuhajte 10 minut pod zaprtim pokrovom. V tem času se jagode zmehčajo in pustijo, da sok prihaja. Prestaviti jih je treba na kovinsko sito in utrljati. Potrebujemo le meso in kamne lahko zavržemo.

Segrejte maso s sladkorjem in počakajte, da se popolnoma raztopi. Prenesite sladkano pire v ponev in počasi ogenj. Kuhamo 25 minut, neprestano mešamo marmelado. Zmešajte marmelado od drva v čiste in sterilizirane kozarce, zaprite kovinski pokrov. Od te količine sestavin je treba pridobiti približno 400 ml okusnega in aromatiziranega marmelade. Shranjujte jo v temnem prostoru, v hladilnik pa naj bo že odprta kozarca.

Nenavadna dogma marmelada

Za marmelado morate pripraviti takšne sestavine:

  • 1 kg drva;
  • 1 kg sladkorja;
  • vanilenski sladkor;
  • cimet.

Izperite drva in ga postavite v ponev. Dodajte vodo v jagode, tako da jih popolnoma pokrije. Počasen ogenj in počakajte, da se lupina lupin začenja porušiti. To traja približno 10-15 minut. Glavna stvar je zagotoviti, da drva ne odstopa v celoti in se pretvori v lupino. Vrgnite jagode na kovinski trak in se potegnite z rokami ali žlico. Nastali pireji se kombinirajo s 1 kg sladkorja, vlijejo v ponev in počasi ogenj. Kuhajte 35-40 minut in pustite, da se čez noč ohladi. Naslednji dan ponovite požar in znova kuhajte 25-30 minut. Dodajte paket vanilijevega sladkorja in 1 čajne kaše. cimet, mešajte. Pustite, da se vreli 5-7 minut in prelijete kozarce.

Gem od drva, recept, ki ga lahko izberete za vaš okus, bo popoln dodatek k palačinkam ali fritters. Pite s takšnim marmelado niso le okusne, ampak tudi lepe. Konec koncev je barva džema svetla in polna. Ko se pita ohladi, se polnjenje pretvori v trdno maso, ki se ne bo nikjer razširila, ampak bo videti kot žele.

Zanimivo je tudi branje: kako kuhati Pino colada