Jelly iz česna in rdeče jagode: recept za zimo – Recepti

Značilnosti izdelave želeja iz gorskega pepela

Jeseni, med drevesi, ki izgubijo listje, najbolj jasno izstopajo rdeče gruče. Ti jagode vsebujejo veliko vitaminov in se uporabljajo za številne bolezni, vendar nimajo prijetnega okusa. Kako kuhati sladice iz njih, ohranjanje koristnih lastnosti jagod in katere sestavine je treba dodati žele iz rowan? Če poznate nekaj skrivnosti, se lahko znebite lastnih jagod grenkosti in dobite izvirno in koristno jed.

žele iz gorskega pepela

Kako narediti žele iz gorskega pepela
Foto: Getty
Sestavine
Rowan Red
1 kilogram
Apple
1 kilogram
Sladkor
0 kilogramov
Lemon
1 kosov
 • Vreče: 1
 • Čas priprave: 1 minuto

Slastni žele iz rdeče pšenice za zimo

Da bi zagotovili, da je obdelovanec uspešen, morate odstraniti jagodičje iz jagodičja in gladko grenkobo. To dosežemo s posebno obdelavo in dodatkom drugih plodov. Poskusite sestaviti žele iz naslednjih sestavin:

 • rdeči gorski pepel – 1 kg;
 • jabolka – 1 kg;
 • sladkor – 0,5 kg;
 • limona – 1 kos;
 • voda.

Bojnice je treba po prvem zmrzali bolje izkoristiti. Od hladne grenkobe jih izgine. Olupljene iz vejic in listov, perebrannuyu in opran rowan je treba kuhati 10 minut v fiziološki raztopini in dobro sperite. Olupljene jabolke je treba razrezati na majhne rezine in jih sestaviti z jagodami v široki ponvi. Voda je malo vlivala, samo za pokritje zmesi.

Vse to kuhamo 30 minut, dokler barva gorskega pepela ne izgine in postane rumenkasta, jabolka pa se zlomi. Izlijemo vodo in stisnemo sadno in jagodno mešanico skozi platneno vrečo ali več plasti gaze. V nastalo juho dodajte sok, iztisnjen iz limone, pour sladkor, premešajte. Kuhamo, mešamo in vzamemo peno, približno 1 uro, dokler mešanica ne začne zgostiti. Jelly vlije v sterilne kozarce in tesno zaprt.

Jelly iz črne chokeberry za zimo

Chokeberry že prej zruši in se sestavi v septembru. Njeni plodovi niso tako napeti. Jelly proizvaja bogato temno barvo z izvirnim, a prijetnim okusom. Za žetev so potrebne naslednje sestavine:

 • rowan – 1 kg;
 • sladkor – 0,8 kg;
 • želatina – 50 g;
 • voda – 1,5 litra.

Od premakne oprane jagode in stiskanjem soka in tropin napolni z vodo in kuhamo 20 minut., Čemur sledi filtriranje skozi debelo krpo ali gazo. Stavite juho na ogenj, dodajte sladkor in kuhajte 5 minut. Po izkopu kozarec vroče tekočine v njej raztopite želatino in nato nastalo raztopino vrnite nazaj. Nato dodajte sok rovana, kuhajte 3 minute. po vrenju. V predpranih in steriliziranih kozarcih napolnite pripravljeno žele, jih zvijte.

Tudi najpreprostejši recept za žele iz gorskega pepela vam omogoča, da dobite koristen in okusen sladica. Ta posoda normalizira krvni tlak, izboljša imuniteto in izboljša krvni obtok. Popolnoma je pripravljen, samo odprite kozarec in uživajte v delikatesu.

Preberite tudi: banane v lončenem testu