Самоуправљена јабучна торта: рецепт – Рецепти

Рецепт за моонсхине од торте јабуке

Цаке (ораха), преостало од припреме сокова или вина, одлична је сировина за пиву и муњину. Након обраде гризева и ферментације, дестилација на излазу производи јак и ароматичан алкохолни напитак. Како направити лунар? Како исправно дестилирати победника? Сазнајте у овом чланку.

Моонсхаде од јабуковог ткива

Само-направљена јабучна торта ће се појавити јако и мирисно
Фото: Гетти
Састојци
Аппле торта
9 килограма
  • Сервиси: 22
  • Време припреме: 1 минут

Рецепт за моонсхине из торте, добијен након притиска сок од јабуке

За израду свјежине препоручује се кориштење благо влажног отпада. То јест, поред коже, колач треба да садржи малу количину сока и целулозе јабука. Ово ће побољшати квалитет готовог пића, учинити га мирнијим.

Састојци:

  • торта јабука – 9 кг;
  • шећер – 2 кг;
  • квасац притиснут – 500 г;
  • вода – 22 литара.

Прва фаза припреме јабуке моонсхине – варење цаке. Пластични (стакло) контејнер пребацити кљука и додати воде, загревано до 30º Ц. Направити мешавину претходно разблажена шећер и квасац, добро измешати, цовер или поклопац рукавицу са водом печатом.

Тара са шећером треба ставити на топло место за ферментацију, смешу треба отворити и помешати једном у 2 дана. Брага ће бити спремна након 7-50 дана, трајање ферментације зависи од врсте одабраног квасца.

На природном и воћном квасцу шећер се шири дуже. Уз употребу култура печења квасца, део ароме сировине се губи, а укус завршне пиваре значајно погоршава.

Када се кант се уклони, филтрира се и припреми напитак. У првој фази дестилације, муњевит се одводи све док тврда не падне у поток (индикатор је 25 степени).

Након тога се мери јачина сакупљеног дестилата и одређује се количина чистог алкохола. Због тога се запремина течности помножи са јачином алкохола и дели се са 100.

У другој фази дестилације, муњ се разблажи водом до чврстоће од 20%. Прва фракција, која има оштар непријатан мирис, сакупља се у посебном контејнеру.

Друга фракција (“тело”) наставља сакупљати док утврда не достигне поток испод 45 степени. Текућина са нижим чврстоћом – “репа”, могу се користити за израду следеће серије муња.

Чисто пиће се сипа у стаклену флашу, разблажена водом до 40 степени, покривена поклопцем и остављена да стоји 3-4 дана.

Моонсхаде Мохавк је пиће које није инфериорно укусу домаћег алкохола направљеног од свежег воћа.

Такође занимљиво: шљива са слатком са белим луком