Kaj iskati v kozarcu: nenavadne sestavine v korejski kozmetiki

Korejska kozmetika danes velja za eno najbolj učinkovitih in preseglo celo luksuzne blagovne znamke. Seveda je vse to posledica edinstvenih komponent, ki jih uporabljajo v svojih izdelkih. O njih in govoriti.

V korejski kozmetiki obstajajo številne osnovne aktivne sestavine, ki veljajo za najučinkovitejše in se pogosto uporabljajo v različnih kozmetičnih izdelkih. Kakšne so te sestavine in kako delujejo?

Arbutin

Pridobiva se iz ekstraktov belega murve in mesnine. Ta komponenta deluje na beljenje in je res zelo učinkovita. Arbutin blokira sintezo pigmentnega melanina v koži, razsvetljuje pigmentirane pike. Poleg tega odlično vlaži in neguje kožo.

Sestavine v korejski kozmetiki

Adenozin

Ta element je prisoten v mnogih celicah našega telesa, Koreanci pa so se naučili, da ga sintetizirajo. Adenozin je potrdil KFDA (Korejska zdravila za zdravila in nadzor nad živili) in se dobro sooča s spremembami, povezanimi s starostjo. Odgovoren je za spodbujanje proizvodnje kolagena in elastina, izboljša mikrocirkulacijo, gladi fine gube in preprečuje nastanek prvih znakov staranja.

Niacinamid

On je tudi vitamin B3. Korejci so ga aktivno uporabljali v kozmetologiji. Zmanjša videz pigmentacije, osveži dolgočasen ton kože, odlično regenerira in osveži kožo.

Sintetični “kačji strup”

To sestavino je patentirala švicarska družba Pentapharm. V sestavi in ​​lastnostih je zelo podoben kačnemu strupu. Torej ta peptid blokira prenos živčnih impulzov in s tem sprošča mišice. To pomeni, da je ta sestavina zelo podobna kot botox, razlika je v tem, da jo vsebujejo predvsem kreme. Zaradi redne uporabe takšnega zdravila koža gladi in globina gub.

Korejska kozmetika

Zlato

Znano je, da imajo zlati ioni negativen naboj, kar pomaga obnavljati motene elektrolitske ravnine površine kože. Jonsko zlato, ki ga danes pogosto najdemo v korejskih kremah, hitro absorbira v vse plasti kože in absorbira človeške celice. Služi kot osnova za druge snovi in ​​prispeva k povečani občutljivosti kože. Zato je najpogosteje kombinirana z drugimi zeliščnimi sestavinami, da se koža obnovi in ​​elastično obesi.