Zakaj se je Victoria Beckham odločila, da se vrne v Spice Girls

Nepričakovano je za vse bivšo poperjo Viktorija dala prepričati in se pridružila bivšim kolegom v skupini Spice Girls. Vsi ugibajo – kaj je ulov?

Skupina Spice Girls, 1995

Do nedavnega je popolnoma zavrnila razgovor o njeni vrnitvi v kolektivno, in brez nje ne bi bila popolna reinkarnacija Spice Girls. In tu je nepričakovana novica, ki zaenkrat zajema poročila iz kraljevskih “polj”: znane pet “poper” se ponovno združijo v polno silo. In poleg tega – namerava iti na svetovno turnejo. Kaj se je lahko zgodilo v življenju Victoria Beckham, da bi se strinjala, da se vrne v glasbo?

Victoria, David in Brooklyn Beckham na izstopu po predstavi Louis Vuitton na tedenskem moškem tednu v Parizu, januar 2018

Že dolgo časa so najpomembnejše stvari v življenju Victoria Beckhama družinska in modna znamka Victoria Beckham. Victoria je želela, da se ostali ne motijo, razen morda kot ambasador dobre volje Združenih narodov v boju proti aidsu. Beckham je zagotovila, da se nikoli več ne bo pojavila v Spice Girls, in se smejala, da zdaj pela samo med vožnjo z avtomobilom. Nikoli ne reci “nikoli”.

Victoria Adams (še ni Beckham), 1995

Poleti leta 2016 so Mel Bee, Jerry Halliwell in Emma Bunton napovedali ponovno združitev v čast jubileja pop skupine in snemanje novega singla. Izkazalo se je, da je v zadnjih dveh letih Victoria intenzivno pogajala z nekdanjimi kolegi, zdaj pa so umetniki pripravljeni ponovno združiti za novo svetovno turnejo Spice Girls. Kar je najbolj zanimivo: ponovna združitev bo potekala v okviru pogodbe, katere znesek je ocenjen na 50 milijonov funtov, zato bo vsak udeleženec prejel približno 10 milijonov funtov.

Spice Girls na zaključni slovesnosti Olimpijskih iger v Londonu, 2012
Spice Girls na zaključni slovesnosti Olimpijskih iger v Londonu, 2012

Zadnjič, ko so Spice Girls igrali v celoti na zaključni slovesnosti olimpijskih iger leta 2012 v Londonu. Toda to je bil izjemen primer. Do nedavnega je bila Victoria zelo kul o ideji reinkarnacije skupine. Vendar pa, po podatkih insajderjev, na skupnem sestanku v petek, 2. februarja, “popercorns” uspelo dogovoriti. “Srečanje je bilo zelo toplo, dekleta so se spominjale preteklosti, se smejale in Victoria odločila,” je dejal izvor. Sporočeno je, da se bodo umetniki v Los Angelesu za velikonočno srečanje pogovarjali o podrobnostih prihodnje turneje.

Fotografije, s katerimi dekleta napovedujejo svojo združitev preko Instagrama, 2. februarja 2018

Medtem pa britanski komentatorji menijo, da odloči o združitev Spice Girls pozove gospa Beckham ni nostalgija za zabavo dni svoje mladosti, in hladno izračun: Victoria potrebne precejšnje naložbe, da razvijejo svojo lastno modno blagovno znamko.

Dejstvo, da je potrebna vzpostavitev take velike in ambiciozne mednarodne blagovne znamke (in ambicije Victoria ne zasedajo) resno denarni infuzijo. Začnite pri Victoria Beckham je bil obetaven: v prvih 3 letih je blagovna znamka podvojil svoje prihodke, in v letu 2012 so znašali 15,4 milijona funtov, in do leta 2015 so dosegli svoje, kot se je izkazalo, zgornjo mejo 37 milijonov in od takrat krivulja. Donos se je znižal za približno 1% na leto. Leta 2016, leto dobiček družbe je znašal minus 8,5 milijona funtov. In to je problem.

Victoria Beckham SS18
Victoria Beckham SS18

Načeloma Victoria lahko vedno poišče pomoč od njenega moža Davida, katerega projekti prinašajo zelo impresiven dobiček (več kot 80 milijonov funtov v zadnjih treh letih). Vendar se zdi, da je ta možnost v gospe Beckham navedena v stolpcu “Plan B”.

Spice Girls v Parizu, 1996

Mimogrede, strokovnjaki pravijo, da bo Victoria uspela, če bi svojo blagovno znamko približala svetovni ravni, povečati svoj kapital v dveh, in morda trikrat v naslednjih štirih letih. Po nekaterih poročilih je eden od največjih investitorjev iz Londona v modno znamko Victoria že vložil 30 milijonov funtov. Toda predpomnilnik je predpomnilnik. Kot pravi nemški finančnik: “Kdorkoli ima denar, je kralj.” 10 milijonov funtov za izvedbo Spice Girls bo Victoria omogočila, da svojo blagovno znamko prenese na novo raven tako, da bo na najboljših lokacijah odpirala butike in ustvarila nove edinstvene izdelke. Z eno besedo, Victoria je resnična sama: v svoji odločitvi ni nobene nostalgije in romance, in samo v podjetju.

Spice Girls imajo dolgoletno razmerje s kraljevo družino. Na fotografiji: Victoria (še vedno Adams) in Mel C v podjetju s princem Charlesom in mladim princem Harryjem med obiskom Južne Afrike novembra 1997

Medtem ko se Beckham pripravlja na ponovno združitev z novimi poslovnimi ambicijami, Jeri Horner (ex Halliwell) že razpravlja o prvi izvedbi v kampu. Po Gerijevih besedah ​​je prva izvedba Spice Girls najbolj primerna za poroko princa Harryja in Megan Markle 19. maja. To bo zelo “britanski”, pravi “poperkorn”.

Sodelujočih skupin in zatselovali prnts Charles (šminka) na gala večerji v Manchester Opera House ob 21-letnici dobrodelni sklad, valižanski princ, maj 1997

“Jerry meni, da kraljeve poroke – odlično priložnost in da bi morali dati ponudbo za opravljanje na poroki. Ta dogodek odlično prilega koncept ideje Jerry da združitev mora biti tako Britanci kot pomemben del identitete člana kolektiva “, – je dejal podlagi notranjih informacij.

No, glede na dolgotrajno razmerje skupine Spice Girls s kraljevo družino in. zlasti s princem Charlesom, možnosti, da dobijo ponudbo, iz katere niti Victoria Beckham ne more zavrniti (in ne več denarja), so zelo velike.

Spice Girls z princema Charlesom in Harryjem, november 1997
  1. Skrivnosti lepote Victoria Beckham
  2. 5 neprijetnih presenečenj, ki se lahko zgodijo na poroki princa Harryja in Megan Markla
  3. Od običanov v aristokratskih: kot se je Kate Middleton spremenila sedem let poleg kraljice

Foto: Getty Images, Legion-media