Кристи Турлингтон: “Никада се нисам плашио старости”

46-годишњи Цхристи Турлингтон супермодел 30 година, мајка двоје деце, оснивач добротворни фонд, а недавно је лице анти-агинг марка Имедеен – о свом човеку, стрес, односима са годинама старости и фацебоок.

Страница Марие Цлаире Руссиа Аугуст 2015
Страница Марие Цлаире Руссиа Аугуст 2015

НЕ ЈЕДАН МОЈ ДАН ЈЕ ВЕОМА ДРУГИ. Данас, на пример, јога сам ујутро и онда сам отишао у канцеларију. Пре пар дана сам излетио из Лондона, гдје сам водио маратон и провео пет дана на различитим догађајима. Генерално, мој живот је у основи базиран у Њујорку и врти се око породице и деце. Тако се десило да се канцеларија налази близу наше куће и школе у ​​којој дјеца иду. Стога, сваки дан долазим на посао и радим са мојим фондом “Свака мајка грофа” (свака мајка грофица – међународна хуманитарна организација коју је Цхристи Турлингтон основао прије пет година – напомена МЦ).

Веома је важно да дистрибуирате приоритете. За мене, главна фокус је породица. Прво га ставите у распоред, а затим градите компетентну логистику, додајте пословне задатке и ствари. И, наравно, пратите редослед извршења. Али ја нисам робот, а ако постоји нешто непланирано за децу, мењам распоред у њихову корист! Јасно је да ћу то радити увече када деца иду у кревет.

Веома сам сретан са муцим. Едвард (супруг Тарлингтона, са којим су заједно 15 година – глумац и редитељ Ед Бурнс – напомена МС) – веома поуздан. Да би пронашли таквог партнера у животу, велики је успех. Брига за децу, ми имамо 50 до 50 година. На пример, муж узима школу 12-годишњу Граце и деветогодишњу Фину, када сам одсутан. И покушавамо да идемо на важне дечије догађаје са цијелом породицом. Рецимо, јуче је била кошаркашка утакмица у којој је фински тим играо. Едвард га је одвео тамо, и дошао сам на место из канцеларије, тако да смо били заједно болесни. Ово ја зовем партнерство.

О СТРЕСИМА И АНТИДРЕСЕНЦАМА. Са моје тачке гледишта, спорт је веома магична пилула стреса. Редовно тренирам, трчим, вежбам асхтанга јого. А ако осетим да сам набавио негативну енергију, не тражим сложена решења. Мајица, патике, треадмилл или јога матице – а проблем почиње да испарава. Све у свему, све утиче на вашу државу: шта и како једете, како гледате на свет, да ли имате смисао за хумор и тако даље. Смех, иначе, је одличан лек за стрес.

ЈОГА НА ТРЕНДУ ПРЕКО ВЕЋИХ ХИЉАДА ГОДИНА. И било је веома популарно неколико стотина година. Лично, то радим већ око тридесет година, већ је део мог живота. Нећу рећи да то одговара, али плус је да увек постоји избор у јоги, има много школа, и прилично је лако наћи нешто за себе. И није у мојим правилима да дају савете. Покушајте, потражите нешто што вам одговара, и слушајте своје тело.

У ХЛАДЊОРУ ИМАМО ДОМАЋЕ ГЛАВНЕ ЗДРАВЕ ХРАНЕ. Наша деца из првих дана су видјела да једемо у праву, па је за њих ово норма. Али ја нисам фанатик, а рођендани у нашој кући не иду под слоганом “без шећера” или “без глутена”. Било би пожељно слатко – једете, главно, не злоупотребљавају, другачије ћете добити још један извор стреса.

Не бих рекао да сам ја страшна мајка. Само желим да Граце и Финн постану разумни и одговорни, понашају се достојанствено. Покушавам да их уважавам. Да, на неки начин их ограничавам. На пример, за уређаје у радним данима. Гаџети у нашој породици – нека охрабрење, бонус. Ако су деца добро понашала, проводила је пуно времена у ваздуху, учинила све што је заказано за недељу дана, а онда викендом можете се опустити, гледати ТВ емисију или играти видео игре. Уопште, син и кћи су веома атлетски, тако да не бринем да ће седети испред рачунара. Наша цела породица је активна. Одрасли смо са мужем, учили смо исту децу.

Ја волим припрему. Ово је одличан начин за ублажавање стреса. У Њујорку је све у контакту и увек можете наручити производе са испоруком. Али више волим да кувам сам. Дођите после канцеларије на тржиште, купите производе – све то волим, иако то захтијева планирање и поновно приоритизацију.

НИКАД НИЈЕ ПРОТИВ АГЕ. Само мораш да је прихватиш. Са чиме би се борио? Ја доживљавам најлепше вријеме у мом животу, сваке године се осећам боље. Сада сам још здравије, а моје тело је више обучено него пре неколико година. И јако ми је жао што друштво намеће стереотипе. На пример, теме о старости треба избегавати. То је лепота живота, да прођете кроз најразличитије фазе тога, да се знате у свим фазама. Не бежите од овога. Иако као модел, ја сам, наравно, пробао све производе за његу лица и тијела који улазе на тржиште. Више волим природне лекове, са минималним конзервансима.

Ја користим ИМЕДЕЕН® ЈЕДАН ДВЕ ГОДИНЕ. Са овим производом, све је једноставно. Ово је комплекс за негу коже на бази природних састојака. Узимам две таблете ујутро, док сам прочишћавам зубе, то је то, заправо, то је све. Увијек сам имала суху кожу, али током година и од константних летова изгледа још сувише, па ИМЕДЕЕН® постао за мене важан додатак. Побољшања су се појавила за три месеца – пре свега, тон коже и његова еластичност. Али што је најважније, кожа је постала добро хидрирана, храњена изнутра. И тако је мој ритуал лепоте сведен на минимум. Само пет минута: умијем се ујутру и увече, стављам на лице хидратантну крему и пијем комплекс против старења ИМЕДЕЕН®, овде, заправо, то је све. Затим мали балзам за корекцију и усне. Све је спремно.

Цхристи Турлингтон и ИМЕДЕЕН® помажу мајкама

Супермодел Цхристи Турлингтон и бренд ИМЕДЕЕН®, чије је лице, су се удружиле да се боре за смртност мајки током трудноће и порођаја.

12 ГОДИНА НАЗАД И ИМАЈУ КОМПЛЕКСНЕ РОДЕ. Тада сам сазнао да такве компликације доводе до смрти стотина и чак хиљада жена на свијету. И хтела сам да учиним нешто за будуће мајке, да смањим ризике које су маме живјеле. Није фер да толико жена не може добити сву потребну помоћ и бригу која може спасити њихове животе. утонуо сам у ову тему са главе магистрирала у јавном здравству, две године снимао документарни Но Воман, Но Цри о томе, какве проблеме током порођаја жене суочавају у различитим земљама, а посебно у Танзанији, Бангладеш, Гватемала и САД. Овај филм је приказан на Трибеца Филм Фестивалу 2010. године. Схватио сам да имам истомишљенике и морам наставити даље. И основао сваку мајку. И већ пет година смо се бавили људима који су одговорили на проблеме ове жене. Ми смо у подршци програму у седам земаља, и разумем реакцију жена које чинимо значајан и неопходан посао. На Хаитију, на пример, отворили смо школу акушерства, и имамо другу емисију – 35 бабица. За годину дана, свака ће узети 200 рођених. Овде такође размотрите. У Уганди, издајемо ваучере за путовање за труднице, па морају да се у ту болницу или у болницу када контракције почну. У Америци, овде у Њујорку, ми подржавамо старатељи који помажу пацијентима током порођаја, без обзира на то где се рађа пацијенту – у једној приватној болници или редовне болнице – медицинска сестра је поред моје мајке да учи јој је све што је потребно. Малави и болницама у Танзанији инсталирамо соларне панеле јер нема струје, или решити проблеме превоза.

Не користим ФАЦЕБООК. Али мој фонд има страницу. Дакле, да користим друштвене мреже за рад. У такве сврхе, ово је добра ствар – не само да дијелимо знање и информације са светом, већ чак и за интерне комуникације. Твитао сам од дана Без Жена, Без Цри. Редовно пишем о женском здрављу. То је оно што осећам потребу за писањем. Имам и Инстаграм. Мало о мојим путовањима и пуно – о раду фонда, посебно о добротворним тркама у његовој подршци.