Лади Амелиа Виндсор: прва лепота Британског краљевства

Она је нова херојина сјајних покривача и шири. Она се зове најлепша принцеза, модна особа, и то уосталом није војвоткиња Кембриџа. Упознајте: Лади Амелиа Виндсор, девојка краљевске крви.

Лепо, још прилично детињско лице, чисте очи, светла разблажена длака – права принцеза из бајки. Има само 20 година, а она се већ зове прва лепота Енглеске. А шта је са супругом Принца Виллиамом, сасвим с правом питате? Чини се да ће Кетрин из Кембриџа морати да направи простор на пиједесталу, како би се рекли, дати пут млађој генерацији, што ће дати шансу било којој од старијих рођака. Срећом, наравно, то не важи за британски престол. Овде Војвоткиња из Кембриџа нема ривала (супруга Принца Цхарлеса, Госпођа Цамилле, не узимамо у обзир љубитеља јаких пића).

Име такмичар је Лади Амелија Виндзор, неопходно је унука краљице Елизабете ИИ и најмлађа ћерка Георге Виндсор, грофа од Ст Андревс. Није изненађујуће да је до сада нисте чули ништа о овом младом лепотом – Амелија не претендује да велике популарности, све док посветио своје студије: представник краљевска породица је образован у приватној католичкој интернат Ст. Мари код Асцот. Морам да кажем, снови Амелиа право, без тврди, као и многи од њених рођака – Принцеза хоће да постане новинар, као и њен рођак – Дама Габријела Виндзор. За разлику од, рецимо, од других рођака – свеједно Еугениа и Беатрице, Амелиа није странац бучним странкама и ноћним клубовима. Међутим, нови први Енглеска лепотица воли јаја (Принцесс после свега): милостињу, венчање, дебитанта лоптице, лоптице у прилог томе уопште – апсолутно своју причу. Изгледа да се тамо, са једним циљем, појављује још једном да се помери младост и лепота. 

Прво издање Амелиа одржан у 2013. године, када је лопта дебутантес – онда нешто о томе и почео да говори не само на високом друштву, али и штампе, а неколико година касније, 2010. године, Татлер на својим страницама објавио фотографије краљевске унука заједно са сестром и братом. Ово је, узгред, није изненађујуће – исклесана фигура, обучена у деликатној небо-плава хаљина, великих очију, благо уздигнут, ако не и аристократски нос. И какве манире! Велика Британија краљевска породица је одавно позната слободно прилично слично, чак и старије особе Елизабет понекад није аверзију према шала, али Амелија, за разлику од својих краљевских сродника – саме и ограничења која је важно – еасе. 

Лади Амелиа на дебутантској лопти 2013. године
Лади Амелиа на дебутантској лопти 2013. године

Једном је била једина чланица њене породице која је била на листи кандидата за британски престол, јер није претворена у католичку вјеру. Чињеница је да, према акту усвојеном 1701. године, католици не могу тражити британску круну. Ситуација се недавно промијенила, након увођења промјена у британско законодавство које су укинула ова ограничења. Сада је Амелијин отац, гроф Ст. Андревс, као и сва његова деца, били на листи наследника наследника. Међутим, у целини, насловљена породица није донела ове реформе на престолу – Амелија заузима само 36. место у реду, тако да је треба чекати и чак и без велике надаље.

Можда је због тога што је престо Лејди Виндсор удаљене и неприступачне као хоризонта, Амелија унесите папараззи сочива, и генерално “сјај” не тражи, радије да пронађе задовољство у другој. На пример, она је страст за куповину, али за разлику од многих других “Стар” децу, не заузимају модне бутике, радије старе и заиста јединствене справица. Зато је у Паризу Куеен омиљеног унука кварталу – Маре, налази се у срцу француског капитала и који је познат по својим антикварница, али у његовом родном Лондону, она не би сметало шетњу кроз антички Портобелло Маркет (Ноттинг Хилл, Велика Британија).  

Леди Амелија са ујаком – Принц Цхарлес
Први излаз Лади Амелиа Виндсор у Роиал Асцот у 2011

Узгред, упркос страсти за куповином, омиљена ствар за Амелију је стари кардиган своје мајке, коју је грофица носила у младости. Према Лади Виндсор-у, овај џемпер је најприкладнији за ствари које су јој пронађене.

Још једна интересантна чињеница о новом драга света – је, Дама Амелија Виндзор мора да дозволи и дуго, али Всио-Таки релативна једног од наших преминулих краљева, односно Александра ИИ, тако да смо, руски, може се сматрати његов британски Фасхиониста, чак и делом.

Лади Амелиа Виндсор и Еллие Смитх
Лади Амелиа са рођаком
  1. Викторија и Алберт: прича о краљици која је знала волети
  2. Едвард и Валлис: девојка или круна
  3. Ефекат Кате Миддлетон: шта је ново у моди Војвоткиње

Извор фотографије: Гетти Имагес