Воли, али оставља: ​​7 разлога зашто мушкарци напуштају оне који су заиста заљубљени

Усклађите са чињеницом да сте оставили човека са којим сте заиста имали велику љубав, – тешко. Је ли то било? Био је. Зашто се то завршило? Али ово је најинтересантнија ствар.

“Љубав је главна вриједност”, “све што осваја љубав,” “истинска љубав не пропада” – могу наставити са читавом серијом слатких фраза, које учимо у детињству, могу наставити на неодређено вријеме.

Не, нисам циник. Верујем у истинску љубав. Штавише, чак и верујем да сам се удала за сродног сина. Али и ја мислим да љубав није све. На крају крајева, имам пред очима – на стотине примера, када су заиста љубавни парови још увек разведени. Да, то су била права осећања, али, заувек, никада нису успели да их спасу. 

Као резултат тога, веза се завршава, а свака друга жена у таквим случајевима поставља само једно питање: “Шта није прошло?”.

На крају крајева, све је било савршено, обојица сте били више него уложени у однос, али изненада – банг! – и сви су спустили. Зашто се љубав завршила? Имам седам одговора.

Он не осећа да га цијениш

Ако сте икада били заинтересовани за мушку психологију (барем површно), онда вероватно знате: мушкарци не само желе, жуде признање. Ако их не прими, њихово постајање постаје бесмислено, а душа једноставно умре. Па, није све тако драматично, али, озбиљно, никада не заборавите: осећај сопствене потребе је оно што задржава човека у његовом односу са женом. Ако схвати да га не цените, онда, без обзира колико те не воли, отићи ће.

И не ради се само о “хвала”. Требало би стварно, од срца ценити све што он ради за вас, подржава своје циљеве, амбиције и жеље. Да, можда се нећете поклопити на неки начин, и чини се вам да једноставно ништа не можете похвалити. Али ово је грешка – јер без обзира на то, његове првобитне намјере биле су позитивне.

Када сам радио на мојим књигама или чланцима, причао сам са овом темом са безбројним људима – а велика већина ми је признала да напуштају своје вољене чим престану да се осећају потребним. Они једноставно нису више волели ову везу. Крај приче. 

Променили сте се

Наравно, када два срца почињу да победјују уједно, живот почиње да се мења. Постали сте рођаци једни друге, ваши односи су стабилнији, али то не значи да више не можете да покушате.

Објаснићу. Ако је сада ваш однос фундаментално другачији од начина на који су почели – то значи да је време за размишљање. Одржавање “сећања на прошлост” вам омогућава да у односу држите искру, она посебна осећања која сте доживели када се управо заљубите једна у другу. Мозак ће памтити све те емоције када се управо препознајете, и сходно томе негује ваше интересовање за партнера за пет, десет и двадесет година.

Још једна важна подтачка овде је и банална самопомоћ – оно што многи од нас занемарују када почну да верују да је љубав већ искусила сва суђења. Наравно, нико вас не пита да увек будете на паради (да се опустите – то је нормално), али ипак не заборавите на себе. Емоционално, сами ћете се осећати сигурније, а ваш партнер ће вам стално осећати интересовање.

Једном речју, наравно, немојте ићи главно у осамдесете. Ипак, сваки пут покушати да се направи паралелу између начина на који се понашао, када се заљубио у тебе, и како да се понашају данас. Мушкарци нам опиру због старења или додатних килограма након трудноће. Оно што не опраштају је апатија.

Осећао је да сте несретни са њим

То је због основне потребе човека који је потребан. Грубо говорећи, логика је ово: ако сте несретни са њим, онда вам га не треба. Стога ће вас оставити – без обзира колико је лепа.

Ако, напротив, цените све што он ради за вас, почиње да осети свој значај. Штавише, он почиње да осети потребу за развојем, како би био још бољи. И ово је увек добар знак.

Са друге стране, немојте очекивати да ће вас задовољити његова одговорност. Онда ће бити замена концепата. Твоја осећања су твоја осећања. Његов задатак је, с његове тачке гледишта, да помогне да се осигура да његово присуство или било какве акције буду значајни за вас у најозбиљнијем смислу. Другим речима, ако сте једнако задовољни и њега и без њега – он ће отићи.

Ваша комуникација је континуирана негативна

Ако у комуникацији између партнера нема ни једне ноте, веза почиње да изгледа као континуирани терет. По правилу, то се дешава када оба партнера посматрају своју синдикат као једини могући извор среће, умјесто да се хране напољу са споља и доводе у дом.

Верујте ми, жена која намерно очекује да ће она постати срећна постаје терет за човека.

Скоро мушкарци немају неуротике, јер је њихова логика веома једноставна: морате избјећи лоше ствари и развијати добро. Да, свако има тешких времена – наивно је мислити да се ваш пар никада неће суочити са њима. Али ако негативни и вечни проблеми постану ваша свакодневна стварност, морате предузети акцију. У супротном, врло брзо сте се раздвојили.

Имате различите циљеве

И не потцењујте овај фактор. Можда сте једном, једном, одлучили да ће “љубав опстати све препреке”, али је важно схватити да су различите вредности једна од најнепреводнијих препрека. Током мог живота многи парови су раскинули, а многи – због овако очигледног разлога који су и одлучили да игноришу. Не сумњам: пре или касније ће се осећати.

Добар пријатељ оставио је свог љубавника неколико дана пре него што је намеравао да јој понуди. Девојка је била у реду, али, заувек, превише је волела да троши новац на све врсте тривијалности, а мој пријатељ, напротив, волео је да спаси, јер се осећао стабилно тек када је имао нешто у срцу. И они, наравно, могу направити компромис – то је само нико није желео да уђе.

Разлика у животним циљевима може се манифестовати у свему: у жељи или невољности дјеце, у њиховом броју, у избору урбаних или руралних станова, у религији и тако даље. Ако не унапред кажете своје вриједности и не слажете се о компромисном рјешењу, највероватније нећете успјети. Будите реални и не мислите да ће се све решити само по себи.

Стално покушавате да га преправите

“Ја ћу то променити” – ово је можда највећа грешка жена које уђу у однос. Без обзира колико сте осећајни, он ће и даље осећати да покушавате да га судите и да га слепите о томе ко по дефиницији није, или још горе, ко једноставно не жели бити.

Не расправљам, имамо феноменалну способност да променимо нашу вољену. Али не заборавите дати свом човеку свој простор тако да он може развити најбоље у себи. Не на силу, не наг или “Тестера” – трајни осећај кривице никада није утицала на став је добро.

Нисте зависни

Ако сте емоционално зависни од свог човека, очекујте невоље. По правилу, такви односи врло брзо постају толико отровни да једноставно експлодирају. Верујте ми, нико неће бити задовољан што вас непрестано служи прслуком, а камоли човјека који, као што знате, цени своје вријеме и простор. Поред тога, уколико зависете од њега у свему, осећаће се превише притиска. И одлази. Неће преживјети.

Емоционално насиље је велики грех. Цијените аутономију у односу, развијите се независно, да направите нову у својој заједници. Мушкарци нису увек у стању да објасне да им нешто не воли. Осећају само – и одлазе.

Резиме

А ипак, ако осетите да ниједан од ових разлога није прикладан за вашу ситуацију, можда би требало да размислите о томе да вас није довољно волео? На крају крајева, људски односи нису увек подложни логици или разумљивом објашњењу. Али оно што је сигурно сигурно јесте да ако се људи заиста воле, они ће се борити за њихову синдикат.

Једноставно волим, међутим – то није све. Немогуће је елиминисати из фактора односа као што су компатибилност, карактери, вриједности. У вашим осећањима морате свакодневно улагати. Када престанете са овим, све ће се срушити.

Запамтите: мушкарци не само да оду. Они одлазе у тренутку када се ништа не може спасити.

О аутору:

Сабрина Алекис, тренерка, психолога, колумниста и аутора Хе’с Нот Тхат Цомплицатед.

  1. Зашто правило три датума не функционише?
  2. 30 лекција живота као поклон за 30. годишњицу
  3. 9 ствари које успјешне жене никад не раде
  4. Њено Височанство, принцеза Меган: основна правила протокола за нову невјеру Виндсор

Фото: ГеттиИмагес