Kaj bi bilo življenje brez pametnega telefona

Najprej, ko ljudje pridejo v kavarno, ljudje ne zahtevajo menija, temveč geslo iz omrežja Wi-Fi; izguba pametnega telefona danes ni le še ena stvar, ampak resnična tragedija. Predstavljamo, da bi bilo v življenju osebe brez telefona.

V kitajskem mestu Chongqing so ustvarili pešpot za odvisno od pametnega telefona. Tako so se oblasti odločile, da opomni pešce kot nevarno hoditi po ulici, njegove oči pritrjena na zaslonih mobilnih naprav. Pred petimi leti je bilo težko predstavljati, da se lahko vse življenje osredotoči v majhno železno škatlo z možnostjo dostopa do interneta. S pomočjo strokovnjakov, smo poskušali predstavljati, kaj bi bilo spretnosti, ki jih imamo, če ne navdušeni socialnih omrežij, fotografiranje hrane, selfi in na splošno – če ne za obstoj pametni telefon.

Orientacija na tleh

Predstavljajte si, če ne veste, kje je najbližja trgovina z živili, ali pa se nenadoma izgubite na dvoriščih svojega mesta ali pa prideš v novo državo in ne najdete pravega pasu. Kaj boste storili? Pred približno petimi leti bi prosilca prosi za pot in se v drugi državi na počitnicah zagotovo držal karto v roki, ki bi se zlahka iztegnil v pravo smer. In če gre za vprašanje domačega mesta, vprašanje, kje naj gre, sploh ne bi bilo; se spomnite, kako lahko starši iz spomina vedo, kaj in kje se nahaja in kakšna ulica v kateri se nahaja. Danes se skoraj ne moremo spomniti, kateri stezi niso naše mesto, temveč tudi našo okrožje. Popolnoma smo prenehali krmariti v vesolju. In pravzaprav, zakaj, ko obstaja pametni telefon, navigacija, samodejna lokacija in podroben zemljevid z možnostjo krmarjenja po poti.

Zmožnost zabave

Okusen zajtrk, fascinanten sončni vzhod, srečanje z ljubljenim, se roka dotakne telefona, da zajame trenutek veselja. Konec koncev, če se nekaj ne fotografira, potem ne morete domnevati, da je sploh bilo. Seveda lahko govorite o sentimentalnosti, da želimo ujeti svetle trenutke in jih nato uživati ​​za dolge, žalostne večere, vendar v tem primeru še eno vprašanje. In mi ne povej, zakaj potrebujemo spomin?

Odličen besednjak in sposobnost izraziti svoje misli

Kaj je več v vaši korespondenci s prijatelji: besede, smiselne stavke, zanimive misli ali okrajšave, smeške in napake? To je problem. Besedilna sporočila ubijajo sposobnost govoriti in izraziti svoje misli. Ta poseben način prenosa iz socialnih mrež prenesemo v resnično življenje.

Mir in dober spanec

Znanstveno dejstvo: s telefonom se ne morete sprostiti. Ljudje, ki so v stiku ves čas, ne morejo popolnoma počivati. Zdravniki danes govorijo o novi vrsti duševne motnje: osebi, katere telefon je odstranjen, na primer v vrečki, se vedno zdi, da telefon zvoni ali vibrira. To se zgodi celo na fizični ravni, to pomeni, da začne občutek vibracij telefona, ki se razbije iz klicev ali SMS-jev, čeprav je to dejansko samo halucinacija.

Srečanja in pogovori s prijatelji

Zakaj se srečati s prijateljem vsak teden, ko ste naročeni na njeno Instagram in Twitter in brez zgodbe veste, kaj se dogaja v njenem življenju? Da, naj bo rahlo okrašen s filtri, naj vidimo le eno stran človeškega življenja, včasih pa je to dovolj, še posebej, če niste zelo blizu. Težko je zanikati, da se je današnja potreba po komunikaciji v živo znatno zmanjšala.

Mesta, kjer je bolje, da izklopite telefon

Koncert. Poglejjte hišne ljubljenčke z lastnimi očmi in ne prek telefona s fotoaparatom.

Srečanje s prijatelji. Pogovorite se z njimi in ne sedite v Instagramu.

Zajtrk, kosilo, večerja. Hrano je treba jesti, ne fotografirati.

Fitnes klub. Še enkrat, šport je treba obravnavati, ne fotografirati.

Postelja, WC, kopalnica. Končno se spomnite, da listi v cvetju in ploščici niso najboljše ozadje za selfie.

Prekrasni pogledi. Vzeli so fotografijo za pomnilnik in odstranili telefon. Procesirajte, objavite v družabnih omrežjih in kasneje postavite oznake.

  1. Digital detox: 8 načinov za znebiti digitalne odvisnosti
  2. Družabno prehranjevanje: hrana kot nov način za iskanje ljubezni
  3. Robert Thurman: Kdo je rekel, da bomo tudi umrli?

Fotografija: Getty Images