Goosebumps: najsvetlejši udeleženci otroškega “Glasu”

Najbolj nenavadna usoda

Adelina Kyurdzhieva Golos.Dety
Fotografija: Prvi kanal

Adelina Kyurdzhieva, 12 let, Tyumen

Adlin ni prestala slepega poslušanja žirije, vendar je bila deklica nedvomno zapomnjena. Lastnik močne viole ne vidi ničesar od rojstva. Maxim Fadeev je predlagal, da deklica postane njen mentor – ne na projektu, ampak v življenju, s pogodbo sklenil s svojim proizvodnim centrom.

… Družina Kurdžijev je grškega porekla. Mama je gospodinja, oče je podjetnik, sestra, 19-letna Yana študira za jezikoslovca.

– Dejstvo, da Adeline ljubi glasbo, moj mož in sem opazil, ko je bila star šest mesecev. Hčerka je jedla le, če so v sobi imeli melodije, “je deklina mati Athena Vladimirovna delila z Anteno. – In ko je bila štiri leta in pol, smo kupili najstarejšo hčerko karaoke. In potem je mlajša vzela mikrofon in začela peti. Dobro je naredila, in začeli smo razvijati svoje sposobnosti. V družini pevamo, vendar se je moj dedek ukvarjal s profesionalno glasbo – igral na duduk. Adlin se je že v petih letih naučil igrati klavir. Njen vokal je bil dan osem. V kostnem slepoti ne preprečuje, da bi hči učila dela, Adeline je lahko za vsako kompozicijo posnela opombe po ušesu in preprosto zapomnila besedila. Ukvarja se s palačo ustvarjalnosti in športa “Pioneer”. Prva ura glasbe in vokalov, nato Adeline gre za oblikovanje gline.

Prve štiri razrede, ki jih je moja hči študirala na redni šoli št. 86. Všeč ji je bilo med svojimi vrstniki. Ni se počutila posebna, le da v svoji zvezki ni pisala s peresom, kot so vsi otroci, in z uporabo Braillove metode na posebni plošči. Zdaj Adelina je doma šola, saj v Tyumenu ni specializiranih šol za slepe otroke. Ampak ona ne čuti pomanjkanja komunikacije – vse se kompenzira z lekcije v “Pioneer”.

Študirati hči vestno, brez trojk. Priljubljeni predmeti so okoliški svet, ruski jezik in literatura. Želi ga brati, še posebej Puškinove pravljice, so bila prva dela, ki jih je Adeline prebrala neodvisno po Braillovi metodi. Njena najljubša knjiga je “Ashik-Kerib” Mikhaila Lermontova.

Tudi hči ima posebno strast za nakupovanje, sama izbere oblačila in okraske. V trgovini najdem stvari ustrezne velikosti, opišite barvo in Adeline zazna, ali je tkanina in slog primerna za njo. Tudi hči je velik oboževalec televizijskih serij, rad sledi razvoju ploskve, nato pa on in njegov dedek po telefonu razpravljajo o vseh preobratih življenja oseb. S svojo sestro Jano, včasih gre v kino in z veseljem predstavlja, kaj se dogaja na zaslonu.

Na splošno je dekle z likom, ona ve, kako stati sama. Učiteljica vokalov Olga Viktorovna se včasih pritožuje nad nenavadnostjo, še posebej, ko ona in Adeline izberejo pesmi za repertoar. Da, in jo lahko prepričamo, da je težko, vendar upam, da ji bo še vedno pomagal v življenju, ne bo pustil, da se zlomi.

Ko je Adeline videl prvo sezono “Voice”, se je ideja o vstopu v projekt ujela. Gledanje televizijskega oglaševanja za nadaljevanje predstave me je prepričalo, da pošljem prijavo. Umetnica našega studia pop glasbe “Debut” Olga Sadkovaya je podprla idejo, ona in Adeline sta posnela video predstavitev. Tri mesece kasneje smo bili vabljeni na oddajo. Za radost Adelinea ni bilo nobene omejitve! Čeprav ji za mnoge vokal tekmovanja, ona – zmagovalec Grand Prix All-ruski tekmovanje “Sibirija luči zvezde”, je sodelovala v finalu mednarodnega dobrodelni festival za slepe otroke »belo palico«, kjer je pela s skupino A`Studio, v kulturno program Paralimpijskih iger v Sočiju je potekal ob zaključku iger. Na nekem mestu so se natečaji za njo zanimali, rada je delati z resnimi učitelji. Od žirija “Glas. Otroci “je Adeline izločil Max Fadejeva. Ko sem bil na odru slepega poslušalca, nisem mislil na pesem, ampak samo na tri stole. Zavedajoč se, da je niso izbrali, je bila strašno vznemirjena, vendar je stal trdno. Šele, ko smo šli na avdicije in dobil v taksi, je sam iti – planil v jok … sem jokala za dva dni, nato pa spoznal svoje sanje – za delo z Fadeev – še vedno izvedljiva, saj je že brez konkurenca ponudila sodelovanje.

Po programu “Glas. Otroci “prišel zgodbo z našo uspešnost, na strani Adeline v socialnih omrežjih, sem ji pomagati, da vodi, postanejo trajno dodajo prijatelji ljudi iz različnih mest v Rusiji, danes pa jih je okoli tisoč. In na ulici je moja hči priznana, primerna za fotografiranje. Seveda je Adlinova pozornost prijetna, uživa v komunikaciji z vsemi. Hčerka je veselo in veselo otrok, vztrajno doživlja težave, poskuša pri sebi, če se to zgodi, ne posvečati pozornosti na breztlačnost sebi. Njena glavna stvar je, da bi morala peti!