Izbira najbolj uporabnega vina

uporabna vina
Koristna vina
Foto: Getty

Katero vino je bolj koristno: rdeče ali belo

Šteje se, da je rdeče vino bolj uporabno kot belo vino. Je to tako? Pravzaprav ima bela pijača svoje prednosti. Na primer, v rdečem vinu je več antioksidantov, v belem pa so manjše in s tem lažje prodreti v telo. V zvezi s tem je bela pijača učinkovitejša. Vendar pa je za ostale indikatorje rdeče vino še vedno pred belo.

Najbolj uporabne so pijače, pripravljene iz popolnoma zrelega grozdja z debelo kožo. Ni mogoče reči, katera je najbolj uporabna vina, vendar obstaja več možnosti. Najprej je to Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot in Wine iz Čila. Ne tako dolgo nazaj so znanstveniki dodali ta seznam vina iz Valpolicella in rdeče bordeaux.

V vsakem primeru, ne glede na možnost, ki jo izberete, se prepričajte, da je vino naravno. Samo ta vrsta, v kateri ni škodljivih kemikalij, bo koristila telesu.

Koristne lastnosti rdečega vina

Oglejmo si uporabne lastnosti te neverjetne pijače.

• Najprej je koristen za kirurški in kardiovaskularni sistem. Ne dopušča razvoja ateroskleroze, znižuje raven holesterola v krvi, znižuje tlak. V Franciji je brez nepotrebnega razloga, kjer ljubijo to pijačo, 56% manj ljudi trpi zaradi srčnih napadov kot v Ameriki.

• Menimo, da je ta pijača preprečevanje raka. Vendar je linija tukaj zelo tanka. 300 ml pijače je preventivni odmerek, a večje število, nasprotno, lahko povzroči tumor.

• Uporabno vino se odlično spoprijema z vsemi vrstami virusov. Toplo mulled vino med mrazom je odlična rešitev!

• Pijača je dobra za ženske, še posebej v kritičnih dneh. Pospešuje proizvodnjo estrogenov, menstruacija pa je lažja.

Poleg tega vino pomaga obvladati stres, in to ni mit. Zakaj se to pijače zabavajo, navdihujejo upanje in dajejo dobro razpoloženje? Stvar je, da je pravi naravni antidepresiv in pomirjevalo.

Vsekakor je vse v redu zmerno. Tudi najbolj uporabna vina bodo povzročila nepopravljivo škodo vašemu telesu, če bodo zlorabljene. Poleg tega teh plemenitih pijač ne moremo piti s številnimi boleznimi, in v tem primeru bodo prinesle izredno škodo.