Kako enostavno je izbrisati gelski peresnik?

obrišite gelsko pero
Kako izbrisati gelski peresnik?
Foto: Getty

Kako in kaj je potrebno izbrisati gelski pero iz papirja?

Odstranjevanje blob iz gelskih peres je težko. Najpreprostejši način, kako se znebiti gelnih madežev, je uporaba korektivne tekočine ali traku. Toda obstajajo druge metode.

Metoda 1. Raztopino, ki jo sestavljajo etilni alkohol in glicerin v enakih delih, lahko uporabite za čiščenje gelskega peresnika. Uporablja se za napis, iz katerega se želite znebiti, s pomočjo vatirane palčke.

Metoda 2. Pripravite raztopino klora, za to mešanico pa navadno “belino” z vodo in zdravite problematično področje.

Metoda 3. Zmešajte 1 tsp. hrano kis s kalijevim permanganatom, vzetem na vrh noža. Ta gela bo odstranila takšno rešitev, vendar bo na njihovem mestu prikazano rožnato mesto. Da se znebite tega, je možno, da je pod predelanim listom zaprta mehka tkanina in z zgornje strani pokrivala s čisto plastjo, ki je potrebna za likanje s toplim železom.

Kako izbrisati gel pero iz tkiva?

Gel pasta, ujeta na obleko ali pohištvo oblazinjenje, ni mogoče enostavno odstraniti. Kaj bo pomagalo pri obvladovanju madežev?

Lak za lase.

Njegova uporaba bo pomagala znebiti sledi, ki so jih pustili gelski peresi. Spray majhno količino laka na madež, očistite z bombažno krpo. Po potrebi ponovite postopek. Po obdelavi je treba stvari oprati.

Nežno ročno milo.

Vzemite košček čiste bombažne tkanine, jo namočite in dobro peno, dokler ne nastane pena. Umazati madež s sesalno krpo. Občasno sperite območje, ki ga želite obdelati, in ponovno uporabite umazano krpo. Po potrebi ponovite postopek, dokler ne izgine madež.

Večnamenski WD-40.

Pri uporabi tekočine se lahko barva oblečenih oblačil spremeni, zato jo uporabite v minimalnih količinah in samo na obarvanem območju. Po nanosu obrišite obdelano površino s papirnato brisačo. Po odtenku črnila se znebite WD-40 s pomočjo etilnega alkohola, ki se nanese na prtiček.

Če ste zasadili grdo blot na oblačilih ali pomembnem dokumentu, ne obupajte, vedno obstaja pot. Metode odstranjevanja gelnih madežev so učinkovite in vam bodo pomagale pri preprečevanju neprijetnih situacij!