Kako preveriti uro za avtentičnost sami

preverite uro za pristnost
Strokovno preverjanje drage ure za avtentičnost je lahko draguljar-watchmaker.
Foto: Getty

Ponarejeni, kopirani ali repliki

Kopija kopije je drugačna. Torej, za grobo posnemanje obstajajo tako očitne pomanjkljivosti, ki jih lahko opazijo celo ljubiteljski pogledi. Pri prvem pregledu se oči vržejo v oči: netočno izbiranje, prestavljene zareze in številke, nejasni robovi napisov. Sčasoma poceni ponaredki pokrivajo pokrivno telo, razpoke se pojavijo na “usnjenem” pasu in na koncu mehanizem postane neuporaben.

Prepoznajte kakovostno kopijo, lahko poznate samo lastnosti izvirnika. Identifikacija bo:

  • globina tiskanja napisov na zapestnico in telo;
  • obliko puščic;
  • lokacija in oris oznak.

Obstajajo tudi natančne kopije dragih ročnih ur. Imenujejo se replike. Takšni izdelki so dragi, vendar še vedno cenejši od izvirnika. Zato je podcenjena cena prva stvar, ki bi morala opozoriti kupca.

Ker se replika praktično ne razlikuje od prvotne ure, jo lahko le strokovnjak razkrije. Izkušeni ure proizvajalcev nakita pozorni na globino vgradnje diamantov (če obstajajo), barvo kamnov, razpoložljivost števil, značilnosti reliefnega reliefa.

Številni znani proizvajalci opremijo svoje izdelke z zaščitnimi elementi.

Kje preveriti pristnost uro? Če želite odpraviti ali potrditi dvome o dragih nakupih, boste v centru za uro. Tam bodo dali priporočila o skrbi za izdelek, bodo izvajali popolno profilakso.

Kako preveriti uro za avtentičnost sami

Ni treba dvomiti o izvirnosti nakupa, če ste kupili uro pri pooblaščenem distributerju ali trgovini z blagovno znamko. Pogosto izvirnost blaga potrjujejo potrdila o kakovosti in licence. Za verodostojno uro je priložen potni list s serijsko številko.

Obstajajo še drugi znaki celovitosti izdelka:

  • kakovostno embalažo, na dnu katere so potrebni izdelki proizvajalca;
  • gladko, izmerjeno gibanje puščic;
  • prisotnost zaščitnih znakov, oznak, logotipa;
  • poseben film na steklu, telo, zadnji pokrov, zapestnica.

Da se ne bi zamenjali, je zaželeno, da se povpraševanje o stroških ure, uradnih predstavništvih blagovne znamke v mestu, razpoložljivosti servisnih centrov pred nakupom, zaželeno. Spraševati se morate, katere trike proizvajalec namerava storiti, da bi zaščitil svoje izdelke. Lepo bi bilo vedeti vse o izbranem modelu uro.

Torej je najlažje prepoznati grobo ponarejanje, ki nima nič skupnega z izvirnikom. S kopijami so razmere bolj zapletene, tako da lahko pomagajo v centru za uro.