Kje je najtoplejše počitnice v Turčiji oktobra?

kjer je oktobra v Turčiji toplejše
Kje je v Turčiji toplej v oktobru za udoben počitek na plaži?
Foto: Getty

Kje je toplejše v Turčiji oktobra

Turčija ima dostop do 4 morja: Črna, Marmara, Sredozemlje in Egejsko morje. Obala Črnega morja in Mramornega morja se ne bo upoštevalo, tam je že zelo hladno oktobra. Plavanje, seveda, je še vedno mogoče, vendar bo hladno in neudobno.

Malo boljša situacija je na obali Egejskega morja. Tu je temperatura zraka zelo visoka. Vendar pa je najbolje, da gredo na sredozemsko obalo. Izberite kraje Antalya, Kemer, Belek, Sida, pa tudi majhna mesta na tej obali.

Bolje je, da se do sredine oktobra počiva na sredozemski obali. V tem času je prava žametna sezona

Danes je temperatura zraka v Antaliji, Kemeru in drugih mestih sredozemske obale pod 24-27 ° C, ponoči pa se spusti na 16-18 ° C

Drugo vprašanje, ki skrbi turiste: kje je toplejše morje v Turčiji oktobra? Tudi to vprašanje je v sredozemskem svetu. Tudi če se do konca oktobra temperatura zraka zmanjša in začnejo deževnice, je voda v tem morju še vedno topla. Kopanje je udobno tudi za otroke. Temperatura tega morja ob obali Turčije v oktobru je v povprečju v povprečju 22-24 ° C.

Prednosti in pomanjkljivosti počitka v Turčiji oktobra

Jesenski dopust v Turčiji ima številne prednosti.

  • Turisti postanejo veliko manj, cene pa dobesedno padejo na vse (na hotele, zabavo, na hrano v restavracijah itd.).
  • Začne se sezona noro prodaje. Ne morete se le sprostiti, temveč tudi kupiti kakovostno turško blago.
  • Oktober je najboljši čas za izlete v zgodovinske znamenitosti. Poleti je preveč vroče, da jih upoštevajo, a jeseni je udobno.
  • Obstaja nevarnost požara na plaži. Sonce nežno nežno opazi tudi opoldne.

Ena glavnih pomanjkljivosti počitka v oktobru je deževje. V tem letnem času so mrazi in nenadoma letijo v Turčijo. Poleg tega je opazna utrujenost animatorjev in vseh spremljevalcev do konca sezone. Vendar pa te dve pomanjkljivosti verjetno ne bodo prevladale nad vsemi prednostmi.

V oktobru si privoščite turne počitnice in ne boste obžalovali vaše odločitve. Za malo denarja boste imeli dober počitek, se lahko prevažate od hladne jeseni do sedanjega poletja.