Konstantin Khabensky: Ne preganjam dejstva, da so bili studii čim večji

To je delil na tiskovni konferenci, ki je potekala ob otvoritvi v našem mestu Studio za ustvarjalni razvoj otrok. Ženski dan objavlja odgovore na najbolj priljubljena vprašanja.

Kako priti do Studioja Khabensky? (Takšna vprašanja so začela takoj po končanem audiju in studio začel delovati.)

– Naredite avdicije naslednje leto. Zdaj je narejen.

O sanjah v studiu Habensky in samega, da vstopim v poklic

– Nisem proizvajalec, ne opravljam prevoza, zlasti otrok, iz enega mesta v drugega. Talentirani otroci so povsod, talent se kaže v delu, v službi in še enkrat v službi. Talent ne more iti nikamor. Vsi fantje, ki se danes ukvarjajo s studiom, so s krvjo, energijo in vztrajnostjo dokazali svoj talent. S tistimi, ki po našem mnenju – predvsem učiteljev na terenu in zadnjega po mojem mnenju – resnično poljubi Gospod Boga z vidika igralskega poklica, se pogovarjamo z njimi. Pogovarjamo se tudi s starši, saj imajo lahko starši zelo različne načrte. In na prvem mestu, otrok, ki se ukvarja s studiom, razume, kako vse to ni lahko. In že se odloča.

V naših studiih se ukvarja 2,5 tisoč ljudi. Letos smo imeli 200 diplomantov. Od teh, 8 ljudi (od 200! Mislim, da je to naša velika zmaga), je 6 prišel na let. To so ljudje, ki razumejo, kam grejo in zakaj.

Zakaj ni pripravljen za gledališče

– Mladi ne usposabljamo za vstop v gledališke univerze v državi. Naša naloga – da se sprosti iz studia mladih ljudi, s katerimi bi bilo zanimivo, ki lahko komunicirajo z vami v našem jeziku, ki ni jezik interneta, sleng, navsezadnje-tik-tik preden so izdane do danes. Zakaj so gledališke discipline izbrane za poučevanje v studiu – plastični, umetniški izraz, igralske spretnosti in ne drugi? Ker ne morem ponuditi nič drugega. Če bi bil tehnik ali matematik ali se ukvarjal z medicino, bi morda z nekaterimi drugimi orodji našel pristop. Ampak, ker delam v gledališču in filmu, mislim, in čas kaže, da se ne zmotim, da skozi naše igralske discipline razkrivamo ustvarjalni in človeški potencial, ki obstaja v otroku.

Kako je prišla ideja o ustvarjanju studia

– Na začetku sem imel idejo, da kolegom mojih let pomagam na obrobju čim dlje, da bi se počutili potrebne. To bi bilo mogoče storiti samo, če bi jim ponudili posebno službo. Tako se je rodila oblika, ko so kolegi, ki jih mnogi niso več potrebovali, prišli in učili z otroki.

Potem se je izkazalo veliko različnih okoliščin: ne moremo vsi in pogosto vsi ne želijo. Tisti, ki lahko, so povezani. Vendar se je izkazalo, da je povpraševanje v različnih starostnih stopnjah našega poklica. Torej je nastal pedagoški kolektiv naših studiev, kjer danes poučujejo ljudi, stari od 23 do 81 let.

Potem se je vse spremenilo v družbeni projekt. Otrokov ne odvračamo od interneta, ne razpremimo jih z ulice: želijo hoditi – prosim, ne posegajte drug v drugega. Začeli smo jih oddajati v naših sejah, da je tudi tak svet, in to je prekleto zanimivo, da izumljate in živite v tem svetu, to je še ena priložnost, da se dokažete.

Sam sam ne pričakujem, da bi vse to povzročilo tako veliko zgodovino. Misliš, da poskušam čim več studiev po vsej državi? Ne, ni. Ker sem zadolžen za vsak studio. Vsak studio – to je moj prosti dan, ali zavrnitev nekaterih drugih delih, itd, itd, da nisem nestrpen, ampak če je mesto prihaja … Žal mi je, da sem tako patetično rečem: “mesto pride k meni.” …. Na primer, Chelyabinsk je čakal, da se studio odpre za 9 mesecev. Pojasnili smo, da nimam dovolj časa za prihod. Iskreno so čakali, so bili pripravljeni in v prostorih ter na financah in strukturi. Prišli smo, odprli so se. Togliatti je čakal tudi. Ne gori. Toda, ko imajo ljudje željo, seveda, vzamemo in delamo.

O mojstrskih razredih zvezdnih prijateljev

– Ob prednosti nekaterih znancev, osebno stanje, ja, res, prosim kolege, ki so zelo aktivni gledališki ustvarjalno življenje v državi, če so v mestu, kjer je studio, da bi eno uro svojega življenja studia. V studie bi lahko nekaj pokazal sodišču mojih kolegov in vprašal prave, prava vprašanja. Toda za to mora biti studio pripravljen. To pomeni, da mora trajati vsaj 3-4 mesece, biti v delovnem stanju. Vsi bi se morali spoznati, razumeti, za kaj so prišli, odveč. Mnoge, veliko vprašanj je treba rešiti. Nekaj ​​studiev smo hranili že približno leto, tako da so prišli na pravo pot in začeli delati, preden so začeli gostje. Gost mora priti in po eni uri komuniciranja ne teče tako kot prekleti iz studia, ampak pokliči me (ne kličem, toda on me kliče): ja, bil sem in želim priti še enkrat. In tako se zgodi. Učenci naj presenečijo in šokirajo gosta, in ne on.

O študiju pri otrocih-študijskih študentih

– Nisem še končal usposabljanja. Če me ne zanima, tega ne bi storil. Ne razumem nobene moje ambicije. Samo zanimivo je za mene. In to je lahko zanimivo, če nekaj vzamete sami in ga dobite. To je učni proces. Da, obstajajo otroci, ki me prijetno presenetijo. In veliko jih je. Ampak želim reči, da usposabljanje ni hitro. Za nekatere je potreben mesec ali dva, šest mesecev, za druge se razteza eno leto. To je odvisno tudi od obremenitve učiteljev in vzdušja, ki je ustvarjeno v studiu.

Zakaj se je studio odprl v Togliatti, in ne v Samari

– Iniciativna skupina mesta Togliatti je potrdila željo in tehnične možnosti, ki naj bi bil studio v Togliatti. Iniciativna skupina iz mesta Samara še ni potrdila želje ali možnosti, da bi tak studij obstajal v Samari.

Iniciativna skupina, o kateri govori Khabensky, je “več staršev, katerih otroci trenutno študirajo v studiu” – kot je odgovorila Julia Kruglova, eden od teh podjetniških staršev.

Pogoji, ki jih morate imeti za nastop v studio Knightley v našem mestu, so bili naslednji: prostor s površino, učitelji – ljudje v tem poklicu, in plačilo za svoje delo med šolskim letom (ne manj kot 100 kvadratnih metrov.). Pobudniki našel vse, tudi sponzorji, ki plačujejo za delo 11 od 15 učiteljev: “Stalker” RA “Time” bar-klub “hlače” tipografija “Tiskalnik” inženirsko podjetje “Geonika”. 4 stopnje plača županstvo – župan je o tem obvestil.

– Če v naslednjem študijskem letu sponzorji ne morejo podpreti studia, to pomeni, da bo delal 4 učiteljev, katerih delo plača oddelek za izobraževanje. Dovolj je, – je dejal Kruglova, pri čemer je poudaril, da so izračunane minimalne in optimalne različice študijskega dela.

Koordinator projekta Jevgenij Gurov je pojasnil, da je sklad Konstantin Knightley finančno ne sodeluje pri delu Togliatti Studios, je plača edini akter obiske v Togliatti in festivala “, ki je že veliko.”

– Prvi studio smo odprli z lastnim. Ampak obstaja veliko zainteresiranih ljudi, zato zdaj mesta, ki želijo odpreti Studio Creative Development Studio, iščejo svoje priložnosti. Torej je bilo v Nižnem Novgorodu, Čeljabinskem, zdaj tukaj v Togliatti. Na prelomu Sočija se je zanimala Samara, – je dejal Gurov.

Primeri, ki so v enem letu sponzorji zavrnili podporo projekta in studio je bil zaprt, vendar ni bilo, – je priznal.