Kronika kot družinska in družinska zgodovina

Kronika in rodoslovno drevo
Kronika in rodoslovno drevo
Foto: Shutterstock

Dejanski material

Da bi bili anali zanimivi in ​​informativni, začnite zbirati in analizirati dejanski material. Najprej izberite podatke, ki ste jih osebno imeli. Nato začnite zbirati podatke od svojih sorodnikov. Bodite pripravljeni na dejstvo, da bo proces zelo dolg, informacije pa bodo stalno posodabljane. S komuniciranjem z oddaljenimi sorodniki se lahko približate in vidite svojo družino v novi luči.

Če je mogoče, osebne obiske sorodnikov, vprašajte o preteklosti, o sorodnikih. Vprašajte za nekaj fotografij, razglednic, časopisnih izrezkov. Tako lahko zberete veliko dragocenega vizualnega gradiva

Ne pozabite, da se lahko vaše ljubljene zmede v spomine in dejstva, zlasti če gre za starejše ljudi. Če želite preveriti in izboljšati podatke, priporočamo uporabo mestnih arhivov, lokalnih referenčnih desk, knjižnic. Verjetno boste presenečeni, koliko informacij o članih vaše družine vsebuje javno dostopne vire.

Družinsko drevo

Če je vaša družina dovolj velika, lahko pride do zmede pri imenih in družinskih povezavah. Genealogično drevo je odlična možnost za strukturiranje osnovnih informacij. S svojo pomočjo ne boste pozabili nobenega družinskega člana in določili glavne datume. Na internetu je veliko spletnih mest, ki pomagajo ustvariti družinsko drevo. Za začetek lahko uporabite ta program in kasneje napišete informacije na papirju in jih lepo dekorirate.

Prijava zdravil

V Annals naredite več razdelkov, ki jih boste nenehno dopolnjevali vi in ​​vaši potomci. Približna struktura je lahko naslednja:

– družinsko ime, genealoško drevo, kratka zgodovina vsake generacije, svetle dogodke iz različnih časov, ljudje, katerih usodo ali dosežki so bili največji.

Deli, ilustracije, dokumenti, ki jih lahko dodate po svoji presoji. V tem primeru bo vaša kronika zanimiva in živahna.

Ko ustvarjate kroniko, ne pozabite, da je treba ta dokument ohraniti že več desetletij. Naredi sami ali naročite od mojstra velik album. Strani morajo biti izdelane iz debelejšega papirja, kritja – trajnega materiala in vezava mora biti čim bolj zanesljiva. Bolje je, da ne lepite fotografij, temveč jih popravite s pomočjo posebnih vogalov, sicer bodo veliko hitreje pokvarili lepilo. Besedila pišejo v trdi svinčnik, saj je črnilo peresa ali tiskalnika zlahka zamegljeno od vlage in izgorelo v svetlobo.

Glejte tudi: Učenje otroka za pisanje pisem