Native art: 100 star tetovaže

Ksenia Borodina

Ksenia Borodina
Foto: Dmitrij Drozdov

“Prve tetovaže sem pri 18 letih peljal, zdaj mi je žal”, je dejal televizijski gostitelj. – Pri drugi tatoi je prišlo namerno. Leta 2009 je po rojstvu svoje hčerke prekinila ime. Mislim, da bo dodana tetovaža, ko se rodijo otroci. “

Alexey Vorobiev

Star tetovaže: Alexey Vorobiev
Foto: Ksenia Kornishina

Pevec in igralec sta 21. leta naredila tetovažo, a je o otroku začela sanjati, saj ima očeta naravno figuro – glavo volka na njegovem ramenu. “Odrasel sem z občutkom, da mora pravi otrok imeti tetovažo!” – priznava Vorobyov. Sedaj na desni strani Alekseja natisne Slava v roke dela krasi (besede Leonarda da Vincija: “Slava v rokah dela”). “Včasih se vsak od nas utrudi, in zdi se, da ni več moči,” prizna Aleksej. “In ta tetovaža je kot opomin za mene: mi moramo delovati brez ustavljanja.”

Vladimir Kristovsky

Star tetovaže: Vladimir Kristovsky
Foto: osebni arhiv

Najbolj znana tattoo pevca temelji na risbah njegovih hčerk Yasmin, Stasi, Mia in Uma. “Dekleta pri meni so ustvarjalna in vedno ljubila nekaj klepeta,” pravi Vladimir. – In veliko smo se preselili in hotel sem shraniti risbe. Torej sem prišel s to metodo. ” Na desni rami je bila postavljena žirafa Fedya, nato pa so bili družbi dodani pes, noja in jež. Vendar ima Vladimir tudi običajen videz za tetovažo: kitajski hieroglif na njegovem ramenu in kuščar na hrbtu.

Valeria Gai Germanicus

Valeria Gai Germanicus
Foto: Artur Tagirov

Šokantno dekle ima veliko tetovaže. “Pri 15-ih sem naredil križ na trebuhu. Potem – hibrid visokega klipa in križ na desni strani, – pove Valeria. – Na njegovem ramenu je tudi portret Caligule. To je moj duhovni brat. Ko sem se srečal z glasbenikom Glebom Samoilovim, sem na roko pritrdil rdeče srce, pokrito z vrtnicami – spomin na ljubezen. “

Maksim Leonidov

Maksim Leonidov
Fotografija: fotografija Starface

Nekdanji udeleženec kvarteta “Skrivnost” na levi rami v hebrejščini je napisal imena otrok – Maria in Leonid. Na desni rami je portret Alexandreve žene. Spodaj so simboli svetovnih religij: judovstvo, krščanstvo, budizem, islam. “Nikoli nisem obžaloval, da sem naredil tetovažo, ker vsak izmed njih izraža nekaj, kar je zame pomembno v življenju”, je dejal Leonidov. “To niso zmaje ali metulji.”