Osten korak: vodja Kazana je zapustil “ulico” in postal uradnik

Neobičajen preizkus TNT – serija “Street” – je vsak dan na voljo vsak mesec. V tem času so njegovi junaki postali pravi sosedi za vse gledalce. So empatizirani, skrbijo in vsakdo želi brez sreče veselje. Eden od junakov “ulice” – Maratika – igra naš zemljak, igralec in showman Ruslan Sabirov. Pogovarjali smo se z njim in ugotovili, kako je resnično življenje.

– Ruslan, znani ste v Kazanskem gostitelju dogodkov. Kako ste vstopili v nov projekt kanala TNT?
Ruslan Sabirov

– Nisem prestopil. Bilo je lansko poletje. Vsi smo imeli zajtrk, ko smo poklicali telefon. Klic je prišel iz neznane številke: v mojem poklicu je to pogosto. Odgovoril sem na klic. Deklica se je predstavila kot direktorica priljubljene serije “Real Boys”. Bil sem neumno, če sem iskren. In povedala je o novem edinstvenem projektu, katerega avtorica je Jeanne Kadnikova, direktorica legendarnih “Dečkov”, in da me želi Jeanne videti kot enega glavnih likov. V tem trenutku sem mislil, da je to rally. Proizvajalci so me našli prek socialnih omrežij, pregledali vse moje fotografije in videoposnetke, nato pa sem se odločil, da sem najboljši, da pristopim k vlogi Maratike. Mimogrede, to je zdaj običajna praksa.

Sem bil poslan scenarij prve serije, potem sem bil povabljen v Moskvo, da ustrelil “pilot”. Potem so bili dnevi mučenja napetosti – po vsem kanalu izbere le najboljše projekte za njeno vsebino. In končno, skoraj konec leta je TNT odobril projekt “Ulica”.

Čustva so zunaj obsega, seveda! To je tako radost in navdušenje, kot tudi strah pred neznanimi. Na vse to, v skladu s pogoji pogodbe, serije ni bilo mogoče povedati nikomur – niti staršem. Si lahko predstavljate?! Mislim, da bi mi bilo težko obvladati vse to, če moja ljubljena Alina žena ni bila blizu. Zelo sem ji hvaležen zaradi svoje podpore in prepričanja vame! Šele po eni in pol leta, ko je bil objavljen prvi promocijski video serije “Street”, so se moji sorodniki naučili o novem poklicu. Pravijo, da tega še niso spoznali. In moj stric ni hotel povedati, da sem jaz. Zadnje je bilo.

– Koliko ste se že navadili na vlogo Marata? Kakšne značilnosti in dejanja osebnosti vas pozitivno presenetijo, in nasprotno, ali ne odobravate? Ali ste enaki?
Ruslan Sabirov

– Kot, se usedel. Kako dobro, gledalec odloči. To je moja prva igralska izkušnja in zelo sem bil srečen z likom, režiserji, na splošno s celotno ekipo. Zahvaljujoč dejstvu, da je vse tako uspešno sovpadlo, sem v kratkem času čutil celotno atmosfero, razumel in sprejel Marat. Zelo me navdušuje njegova predanost, skrbnost, odzivnost, sposobnost odpustiti in ljubiti. Zadnji dve kvaliteti sta načeloma zelo redki. In kljub svojemu socialnemu statusu, tega ni mogel izgubiti. O slabih lastnostih tega ne bom povedal ničesar. Rad imam svoj lik, ampak kot vsak človek, je napačen, vendar je ta gledalec viden le. Najverjetneje smo podobni le v tem, da je za nas najpomembnejša in prednostna tema družine in naših najdražjih. To je nekaj, za kar jaz in moj lik živim in delam.

– Ker ste že tako prežeti z značajem Marata, lahko odgovorite na nekaj vprašanj v njegovem imenu?
Ruslan Sabirov

– Ni problema (nasmeh).

Ruslan v življenju …
Foto: @ramisonic

In Maratik na zaslonu
Fotografija: posnetek iz serije “Ulica”
– Marat, povej o sebi? Kako ste živeli, preden so se gledalci videli na ulici? Kaj delaš zdaj?
Maratik

– No, jaz nisem igralska zvezda, zato ne vem, kako dolgo govorim o sebi in mojem življenju. Jaz sem preprost javni uslužbenec. Servant ljudi, tako rekoč. Glede specifičnosti svojih dejavnosti moram pogosto iti na “spalne prostore”, vendar nikoli ne grem v njihovo življenje. Seveda, če to ne zadeva mojih delovnih nalog. In za vse to ni časa. In na tej “ulici” sem se že izkazala za vse znane razloge z imenom Irina. To je ponavadi drug svet za mene. Vzporedna resničnost je nekako. Tam je kot zabaviščni park obiskati. O tem, kar počnem zdaj in na splošno, ne morem povedati. Moj poklic prevzame določeno stopnjo zaupnosti. Rekel bom samo, da delamo 16 ur dnevno v korist prebivalstva in blaginje našega mesta.

– Katera dekleta ti je všeč? Navsezadnje je Irka očitno “ptica ni vaš let”?
Maratik

– Vedno me je obkrožala dobro urejena in ugledna vrsta človeka, vendar ne glede na to, kako trmasto zveni, ni nič lepega, razen lepe slike. Zame je pomembno, da je bila deklica namenjena svoji družini, ustvarila ugled v hiši, ljubila otroke. Dober primer je moja mama. Inteligentna, lepa in inteligentna ženska, v vsem je podpora njenemu očetu. Ne bi živeli dneva brez ljubezni in skrbi. Rad bi rekel, da prefinjenost in družinsko življenje nista nasprotja. In Irka … Irka – to je preprosto, nepredvidljivo. Z občutkom za humor, dekle. Zame je enostavno. To je tudi zelo pomembno. Mesaliansi imajo seveda mesto, toda kakšna ljubezenska zgodba je brez trpljenja in zavrnitve od drugih …

– Zakaj ste doživeli šok, ko ste izvedeli, da boste postali oče? In kakšne misli so bile v moji glavi? Ali bi se resnično poročili z Irko ali bi si mislil na nekaj, kar bi se združil?
Maratik

– Za združitev ni o meni. Mislim, da bi bilo za vsako odgovorno osebo ta novica šok. Nismo načrtovali imeti otrok z Irko, kot veste. Vse se je šele začelo z nami. Ta okoliščina, seveda, bi lahko služila kot katalizator za poroko, ampak, kot se je izkazalo, nisem njen edini oboževalec. In ta dedek me je dobesedno pretresel. Zakaj zdaj govoriti o tem, ker je bila neumna fikcija.

– Na splošno, kako vidiš svojo družino?
Maratik

– Enako kot moji starši. Samo jaz, najverjetneje, bo manj zahteven in težji kot moj oče. Bom poskusil vsaj.

– Akt Ira se ne more obravnavati le laž, temveč izdaja. Ste bili kdaj prej izdali tako kruto? Obratil?
Maratik

– No, preveč si dramatiziran. Ja, najprej sem bil besen, ampak po nekaj dneh sem bil hladen. Mislil sem in razumel, da je to samo obupen poskus, da se iz tega življenja izognemo. Misliš, da ne razumem, da sem njena priložnost? To neumno dejanje ji lahko stane čudovito prihodnost ob pravem človeku. To je lekcijo za vse dekleta s “briljantnim” načrtom – da se poročite “na leti”. Obratil? Da bi ga nekdo prevaral ali izdal, mora ta oseba verjeti brez sledu … zaupati. Pred irki nisem dovolil nobene deklice tako blizu. Škoda, da je ni cenila, ampak, nasprotno, poskušala uporabiti moje občutke.

– Kakšni so trije razlogi, zakaj bi morali vsekakor gledati serijo “Ulica”.
Maratik

– No, najprej sem tam (nasmejan).

Drugi razlog. To je zgodba o življenju ljudi, ki mislim, da jaz in določen del prebivalstva naše države nimam pojma. Jaz, ko služim v službi državljanov, slišim takšne zgodbe, čeprav pišem knjigo. V teh “Hruščovih” strasti so bolj nenadoma Hollywood!

No, lahko posoperživate junake, ker zgodbe niso izmišljene. Na primer, kot jaz – na tisoče po vsej državi. In kot je Allah – ženske, mlajše od petdeset, ki so tako sami, da je pripravljena tolerirati gigolo in tatu.

Na kratko je veliko razlogov.

– Kateri od prebivalcev ulice vam je všeč?
Maratik

– Irka (smeh). Dedek na Irku v vrstnem redu, kot je: rectilinear tip. Kdo še … bivši oligarh. Andrew, kot, pokliči. Kakšen pogum in moč duha mora imeti za začetek življenja na novo. Spoštujem. Ja, vse so v redu, ker so prijazni, mislim.

Glej “Ulica” na TNT od ponedeljka do četrtka ob 19.30.

TV serija Ulica na TNT