“Ples z zvezdami”: 4 partnerja sibirske Inne Svechnikove

Foto: osebni arhiv
Že četrtič sodelujete v projektu. Povej mi, kako se je vse začelo?
Inna Svechnikova

Vse se je začelo leta 2009, ko sem delal v enem od fitnes klubov. Plesala sem s TV vodjo Tina Kandelaki. Povabila me je k sodelovanju. V tistem času sem končal športno kariero in njen predlog se mi zdi zanimiv. Tina je opozorila, da je na projektu pomembno, da ne gre samo za nadarjenega plesalca in ima regalia, temveč tudi sposobnost kompetentnega pogovora, še posebej v zraku. Odločil sem se, da to ni problem, in odšel k oddaji, ki je uspešno končal.

Vsako sezono imate novega zvezdnega učenca – Irakli Pirtskhalava, Andrei Fomin, Ivan Oganesyan, zdaj Evgeni Tkachuk. Kako jih lahko označite?
Inna Svechnikova

Za začetek, pred projektom nisem bila seznanjena z nobenim od mojih partnerjev, pri plesu pa ni pomembna samo tehnologija, temveč tudi čustvena komponenta. Živite s to osebo za določeno časovno obdobje, zato je pomembno, da se počutite partnerja. V zvezi s tem sem imel srečo, nimam težav z nobenim od mojih partnerjev. Vsi niso le nadarjeni igralci, pevci, ampak tudi neverjetni ljudje.

Inna z Irakli Pirtskhalava
Foto: osebni arhiv
Inna Svechnikova

Irakli Pirtskhalava je bil moj prvi študent, dobil je več kot kdorkoli drug (smeh). Na projektu nisem imel izkušenj in sem se osredotočil ne samo na ples, temveč tudi na šport. Treniral ga je, kot da se pripravlja na svetovni pokal! Irakly je pogumno spopadal z vsemi preizkusi, ki niso bili postavljeni 100%, ampak vsi 200%.

Inna Svechnikova

Kar se tiče ostalih partnerjev, je v veselje z vsakim od njih! Po projektu še naprej komuniciramo v prostem času. Res je, da zdaj ni veliko prostega časa – z Zhenjo smo trenirali 24 ur na dan.

Ali imate vi, strokovnjaki, pravico izbrati partnerja? Ali vsaj možnost, da zavrneš, če te sploh ne ustreza?
Inna Svechnikova

Ne, partnerje za nas izberejo proizvajalci kanala. Vendar pa upoštevajo ne le učinkovitost parov, ampak tudi, da je partner primeren za rast, starost in polt. Bilo bi čudno, če bi 45-letna zvezda imela 19-letnega partnerja.