“Titanik”: 5 neznanih dejstev o filmu

Kate Winslet (Kate Winslet) in Leonardo DiCaprio (Leonardo DiCaprio)
Ljubezen na krovu: najbolj znani strel iz Titana.
Foto: Arhiv tiskovnih služb

5. aprila “Titanik” spet odide na veliko potovanje po svetovnih kinematografih, a že v 3D. Ob za ponovno izdajo filmski katastrofi, ki je časovno omejen na stoletnici največjo tragedijo v svetovni zgodovini – propad “Titanic”, smo zbrali nekaj neznanih dejstev o filmu, ki vas bo presenetil.

1. Leo v filmu ni želel igrati Leonardo DiCaprio (Leonardo DiCaprio), ki je v času snemanja v “Titaniku” imel 21 let, ni želel igrati tradicionalnega romantičnega filma za film. “Jackov značaj ni vključeval globokih dramskih izkušenj, Leo pa se je pri izbiri vlog raje osredotočil na zapletene znake,” pojasnjuje James Cameron. – Ni bilo težko prepričati, Leonardo DiCaprio, da bi klic v takih filmskih legend, kot so Gregory Peck (Gregory Peck) in Jimmy Stewart (Jimmy Stewart), ki je naenkrat pogledal na zaslon pogumno in vodi pozornost občinstva. Le, ko sem povedal o teh težavah, sem uspel navdihniti Leo ».

2. Voda je bila topla

James Cameron je priznal, da so bila vsa sedem mesecev, ko je potekala snemanje, delo bilo težko, vendar so “mokri” prizori dali igralcem enostavno. “Voda v rezervoarju je bila 27 stopinj, kot v bazenu,” pravi direktor. “Hladno dihanje in paro sta bila dodana kasneje.” V letu, ko je bil film sproščen, so v letu 1997 objavili poročila, da Cameron je prepovedal igralce, da zapustijo vodo tudi, da bi se spopadli s potrebo. “Vsak udeleženec snemanja bi lahko šel v stranišče, vendar je bilo vsem močno priporočeno, da sedijo v rezervoarju za vodo. Zahteva je bila izvedena! “

3. Kate in Leo ne marata Titanik

Leonardo DiCaprio in Kate Winslet (Kate Winslet) sta nezadovoljna s svojo igro na Titaniku. “Moja ameriški naglas je grozno!” – pravi 36-letna Kate, ki je pri pregledu film v 3D, ni mogel skriti razočaranja na njegovo igro in od pojava pred 15 leti, igralka trpi zaradi prekomerne telesne teže in zdaj velja za eno najbolj elegantnih, prefinjenih zvezd. “Lea sem videl pred nekaj meseci in mu pokazal 18 minut Titanik v 3D,” je dejal James Cameron. “Sklonili smo se v spomine in Leo se je nasmehnil, saj je bil pred mnogimi leti otrok. Mislim, da ga dolgo ni videl in ko smo gledali film na velikem platnu, je s sramom pokril obraz s svojimi rokami. “

4. Zasilna zavora na kompletu

V kraju, v katerem bo Rose skočil z ladje, je trenutek, ko Leo vzame roko. Hkrati je filmski operater tako poudaril okvir, da so bile vidne vse dlake na roki Kate Winslet. Režiser je sklenil ustaviti snemanje, tako da bi vizagist igralke lahko preživel z njo depilacijska seja. “Bilo je grozno! Za odstranjevanje lase so uporabili Bic-ov stroj za enkratno uporabo in peno za britje Gillette. Nikoli ne bom pozabil! «- Kate Winslet se še spominja na nerodno situacijo.

5. Leo in Kate: prijatelji za vedno

Leonardo DiCaprio in Kate Winslet sta postala prijatelja med snemanjem in se v vsakem primeru sklicevala drug na drugega. Res je, da James Cameron opozarja, da prijateljstvo Kateu ni preprečilo, da se je norčeval iz Lea, ker je mladega igralca »nekoristen« pri moških manifestacijah, ker je bil mlad in neizkušen. Kljub temu pa v času podvodnega snemanja enega od končnih prizori “Titanik” Leonardo je bil tam ves čas s Kate, ker je bil že certificiran potapljač, in je vedel, da bi potrebovala njegovo pomoč. “Dejansko me je skrbel in skrbel zame. Vedel sem, da me ne bi zapustil, in je bilo popolno! «Je priznal Kate Winslet.