Vitorgan, Nagiyev in Poroshin zahtevajo pregled primera Xenophontov

Že tretje leto je Elena zagovarjati na sodišču, najprej dokazati, da ne premagati nekdanje skupne zakon moža Alexander rdečelaske, nato pa boj za skrbništvo nad njuno hčerko, skupno sedem let Sophia. Igralka je bila obtožena premagovanja, pozneje pa je bila kazen ukinjena v zvezi z dekriminalizacijo dejanja, vendar krivda iz Elena ni bila nikoli ukinjena. Na podlagi tega, Alexander vložila novo tožbo, zahtevajo, da prekine pogodbo o donaciji stanovanj (lastnine Ryzhikh Ksenofontova opravili na začetku svojega življenja skupaj. – Opomba “antene”.) In mu plačati veliko denarno odškodnino. Elena, skupaj z dvema otrokoma, obstaja tveganje, da ostane brez strehe nad glavo, ker je prej morala prodati stanovanje, da bi odplačala dolgove, ki so bile navedene za dani življenjski prostor.

Več kot 30 znanih umetnikov, vključno Maria Poroshina Raisa Ryazanov, Valentine Talyzina Elena Sotnikova, Evgenia Dmitrieva Irina Apeksimova Dmitrij Nagiyev, Maxim Vitorgan Mikhail Politseymako, Andrei Ilyin, in mnogi drugi, so se odločili, da podpremo Ksenofontov v tem težkem obdobju in so poslali odprto pismo tožilcu Splošno Yuri Chaika, Rusiji, da bi dobili pravično sojenje.

Fotografija: Eleonora Burchak

Odprto pismo delavcev kulture in umetnosti generalnemu državnemu tožilcu Ruske federacije Yu.Ya. Galeb

Dragi Yury Yakovlevich!

Mi, prijatelji in kolegi Častni umetnika Rusije Elena Ksenofontova, ogorčeni in zaskrbljeni, da v naši državi, lahko nedolžen človek popolnoma nemočni v prizadevanju, da bi zaščitili svoje dobro ime in svoje legitimne interese.

Elena je bila v tej situaciji. Njen nekdanji civilni mož, odvetnik Alexander Ryzhykh, na začetku svojega življenja skupaj predali Elena pod pogodbo o darovanju stanovanja. In ko je razmerje par prišlo narobe, se je odločil, da bo premoženje vrnil sam sebi. Ker vemo, da v skladu z zakonom obstaja nekaj razlogov za odvzem darila, se je odločil umetno ustvariti enega od njih. Namreč – obtoževati Helen (to je, nadarjeni) namernega telesnega poškodovanja zoper njega (to je, darovalca).

V ta namen je izzvala družinski prepir, v katerem je napadel civilno zakonca. Ampak ona je obtožen jo je napadel s tožbo. Na strani Helena je pričevanje enega samega priča incidentu, prič in zabeležili Ksenofontova na predpisan način bitje (in v resnici, in preprosta logika – dovolj, da bi videli visok, širok-Alexander in krhko Helen, da razumejo, kaj je možno in kaj ni), vendar sodišče ni storil sem jih upoštevala. Ksenofontova je bil obsojen.

Glede na to smo bili presenečeni, zakaj ni vložila tožbe proti rdečelascem, ker je to lahko radikalno spremenilo potek dogodkov. Toda Elena, očitno brez razloga, se bali, da se domače tirana z imuniteto prava in tudi kot človek nadvse spodobno, menijo, da ne sme storiti z očetom svoje hčerke. Ko sodišča se je začela pred njo, Elena večkrat poskušali vložiti nasprotno, pravi, da je Alexander jo davila in zvije roke, in ona je samo poskušam, da se brani. Toda vsakič, ko je preiskovalni odbor prejel zavrnitev brez navedbe razlogov.

Obravnava pritožbe Elena je sovpadala z dekriminalizacijo članka, pripisanega ji. Razsodba je bila preklicana. Toda nedolžna ga ni prepoznala. Kasacija je bila zavrnjena. Potem se nam je zdelo, da je vse konec: naš kolega je rešil kazenskega pregona. In z krivico, ki je bila krivica, je morala sprejeti.

Toda zdaj, z utemeljitvijo, da se pregon za namerno povzročitev pretepanja z Eleno Ksenofontova in niso bili umaknjeni, strokovno odvetnik Aleksander Ryzhikh zoper njo novo obleko, ki zahteva, da prekine pogodbo o donatorskih stanovanj in mu plačati veliko denarno odškodnino. Če se še enkrat, z uporabo svoje korporativno komuniciranje ali kako drugače, da ne bo uspelo doseči sprejetje krivične odločitve, Elena skupaj z dvema otrokoma bo ostala brez strehe nad glavo, saj je njihov edini življenjski prostor (stanovanje, ki je imel na Elena, preden je bila prisiljena, da takoj prodati dobro, da postane lastnik tisti, ki je dal Alexander zaradi podaril stanovanje v hude dolgove).

Dragi Yury Yakovlevich! Vemo, da ima Elena vse potrebne dokumente za potrditev zgoraj navedenega. Morda na nek način nismo pravilno govorili s pravnega vidika – nihče od nas ni ustrezno izobražen. Toda to ne bi smelo biti v pravni državi: oseba, ki je kriva nasilje v družini, ostaja nekaznovana in brezskrbna ženska je spet in spet prisiljena odgovoriti, kaj ni storila. Prosimo vas, da poseže v situacijo, da se bo pod nadzorom, da preveri dejstva, da se sproži začetek postopka proti Alexander Ryzhikh in ponovno sojenje Elena Ksenofontova, pomaga obnoviti pravice.

Njihovi podpisi so bili pod temi besedami:

Ryazanov Raisa, Talyzina Valentine Illarionovna, Luzhin Larisa Yakovleva Alena Y., Ilyin Andrey Epifanovich, Dolinský Vladimir Abramovič, Sotnikova Elena Shevchenko Alexey, Nagiyev Dmitrij, Apeksimova Irina V., Vitorgan Maxim Emmanuilovich, Feklistov Alexander, Ardova Anna B., Poroshina Maria M. Makarov, Aleksej V., Mike Aleksandrov, Eugenia O. Dmitrieva, Kaikov Andrew Albertovich Zhelezniak Olesya Vladimirovna, Siyatvinda in Gregory Devidovich, Politseymako Mihail Semenovich, Baratz Leonid G. Larin Kamil Pashayev, Demidov Alexander, Hait Rostilav V., Olga Medynich Olga, Bogdasarov Mihail Sergejevič, Arsent’ev Alexander, Agranovich Alexis, Katsov Lara Stroga Tasha Krinitsyna Alla E., Eldar Anton I., Kasatkin Anna B., Tetruashvili Jemal Dzhemalovich.

Naslednje sodišče je predvideno za 29. marec.