Za steklom: 3 glavne napake pri nakupu okvirjev stekla

Očala – to ni samo prijeten popravek vida, ampak tudi modna spolna podoba, razen … da se ne zmotite z izbiro. Iz strokovnjakov smo ugotovili, katere napake smo naredili na poti do naših idealnih točk.

1. Varčujemo

Točke – nakup ni poceni, zato poskušamo prihraniti denar, tako glede količine kot kakovosti. Seveda se vsaka sama določi z zahtevanim številom točk (za delo, za branje, za vožnjo avtomobila itd.), Vendar mora biti vsaj dva para. In če res shranite, potem na platišče, vendar ne na lečah. Vizija je naše zdravje (ne zaman, pred nakupom očal v profesionalnem salonu, boste morali ponovno preveriti). Če je oftalmolog določil določeno vrsto objektiva, morate poslušati priporočila in v okvir postaviti te kozarce. Na koncu, ko zdravnik predpisuje zdravila za nas, gremo v lekarno in jih kupimo. Stanje pri pridobivanju točk je enako.

Izberite: različne materiale za okvirje vam omogočajo, da najdete cenovno ugodno ceno. Danes so okviri uporabljajo za proizvodnjo in kovine (aluminija, nerjavečega jekla, titana, titan-Flex pozlata – obloga) in plastičnega (baza brizganje plastike, najlon TR90, ročno acetat). Izdelujejo okvirje iz ogljika, material, ki povezuje grafit in najlon: so lahki, močni, prožni, odporni proti deformaciji. Izvirna rešitev je okvir iz mešanice lesa in ročno izdelanih asov. Material je popolnoma naraven, kombinacija teh materialov zagotavlja toplo naravno obliko okvirja.

2. Ne poslušajte svetovalca

Prvič, da je težko odločiti, in ki ne mara svetovalec, usmerja v območju salon, lahko pomaga, prihrani čas in napor med različnimi okvirji in materialnih modelov. Drugič, njegova naloga je preveriti prileganje okvirja in jo po potrebi prilagoditi. Kakšen je ta test? Opozarja, da se udobno in enostaven za prevoz, morajo izpolnjevati številnih parametrov: zlasti vozlišč razdalja (od roženice na notranji strani leče) z 12-15 mm in položajem, v katerem je središče zenice sovpada z optičnim središčem objektiva. Strinjam se, da to sami nadzorujete precej problematično. Če ste izgubili z izbiro materiala okvirja, bi moral biti idealen svetovalec tudi vprašati, če ste alergični na kovine. 

Na koncu mora delavec salona povedati pravila, kako skrbeti za očala, kar jim bo omogočilo, da zadržijo svoj videz že dolgo. Povemo, kaj so ta pravila (preverite svojega svetovalca!):
– Očala shranjujte le v trdo ohišje;
– Objektiv obrišite s čisto prtičem iz visoko kakovostnega mikrovlaken;
– uporabite za profesionalne čistilne prhe za nego optike (da, uporabljamo posebna sredstva za nego čevljev, oblazinjenje, ogledala itd.);
– Ne izpostavljajte očal, tako platišča kot leč, kemičnim učinkom lasnih lakov, pršil in druge kozmetike;
– zaščitite očala iz soli in klora (morske soli in bazenske vode lahko “pobelijo” plastični okvir in leče);
– Na armaturno ploščo v avtomobilu ne postavljajte motorja ali sončnih očal (še posebej brez primera): kozarci ne marajo visokih temperatur;
– odstranite in nosite očala samo z obema rokama. 

3. Ljubimo modo

Nič ni narobe, če bi se zavedali, vendar je treba še vedno poznati občutek sorazmernosti. Danes je v modi velikih platiščih “na pollitsa” (pri čemer je treba idealna zgornja meja točk, ki jo na čelo linije, ki vam omogoča, da vidite zgornjo veko). To je dobra ideja, vendar le, če se počutite udobno v takih stekel: morajo imeti dobro “sedi”, ne pa, da bi pritisk na nos ali ušesa in ne plezajo z nasmehom, ki je, ne posega v naravno mimiko. In, seveda, ne glede na modo, se morate vedno osredotočati ne le na modne trende, temveč tudi na svoj stil oblačil. Plus ne pozabite, da veliki in debeli okviri niso le svetlost in kontrast, temveč tudi malo agresija. Morda bo optimalna osnovna ali začetna možnost izbira klasičnega okvira: srednje velikosti, diskretne barve, pomanjkanja svetlih odtisov in zanimivih podrobnosti.

Izbira Marie Claire: 13 modnih okvirov iz zbirk sezone SS-2017

1/13

Fendi

Tiffany

Dior

Vogue

Versace

Šef

MaxCo

Jimmy Choo

Dior Homme

Carrera

Ray-Ban

Boss Orange

Safilo

Velikost – eden pomembnih kazalcev “narave” okvira. Velik okvir je vedno kontrast in svetlost, manjši okvir – zadrževanje in klasična prefinjenost.

Nedvoumen odgovor na vprašanje, kateri okvir je boljši – plastike ali kovine – ni. To je namreč vprašanje okusa in želja. V korist kovinskih okvirjev pravi, da so lažji (samo kovina lahko skorajda ni vidna na očalih!) In odporna proti obrabi. Kovinski okvirji, še posebej z nosnimi blazinicami, so lažje prilagoditi prileganje na obrazu. Sodobne tehnologije omogočajo, da okvir različnih kovin v njegovih lastnosti, da jih barve v različnih barvah, da smo dobili različne oblike platišča, kromirana, prevlečene z zlatom in platino-plated obrezati dragih kamnov. Med prednostmi plastičnih okvirov je mogoče opaziti majhno verjetnost alergijskih reakcij (ki jih ni mogoče reči o kovinskih platiščih). Plastični okviri imajo širši barvni razpon in bogato linijo oblik. 

Material je bil pripravljen skupaj s strokovnjaki mreže optičnih salonov “Linsmaster”. 

  1. Gremo: kako izbrati okvir za očala glede na obliko obraza
  2. Popoln par: kopalke in tip vaše figure
  3. Ločitev na kraljevski način: 6 ločitev naslovljenih posameznikov

Foto: Getty Images, pritisnite arhiv storitve